Lampaanpaisti ja yrttivoi
Siitä riippumatta, haluatko lampaanpaistisi rosana vai läpipaistettuna, anna sen levätä uunista otettua vähintään 20 minuuttia ennen kuin alat viipaloida sitä. Silloin liha säilyttää mehevyytensä parhaiten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 2 kg lampaanpaistia
- suolaa ja valkopippuria
- 4 valkosipulinkynttä
Yrttivoi
- 150 g kylmää voita
- 3 rkl persiljasilppua
- 3 rkl pinaattisilppua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- raakapaistettuja perunoita
- keitettyä parsaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Hiero lampaanpaisti kauttaaltaan valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Aseta se ritilälle uunipannun päälle ja paina lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun.
2. Anna paistin olla uunissa noin 2 tuntia, kunnes lämpömittari osoittaa 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Nosta liha uunista ja kiedo se alumiinifolioon ainakin 20 minuutiksi.
3. Sekoita voi ja pilkotut persilja ja pinaatti mikserissä vihreäksi yrttivoiksi, mausta sulalla ja pippurilla myllystä. Viipaloi lampaanpaisti ohuella, terävällä veitsellä ja lusikoi yrttivoita päälle. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden ja parsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku