Grillattu kylkipaisti glazen kanssa
Paksua kylkipaistia voi hyvin grillata. Yhdysvalloissa paisti keitetään ensin ja grillataan sitten joko uunissa tai grillillä. Juuri ennen tarjoilua viipaleet penslataan glazella, joka antaa makua ja väriä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg paksua kylkipaistia
- 1 tl suolaa per litra vettä
- 3 kokonaista mustapippuria
- 1 laakerinlehti
Glaze
- 1 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 rkl worcestershirekastiketta
- 2 rkl siirappia
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta chilijauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Laita paisti suureen kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä että liha peittyy. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 30-45 minuuttia, paistin paksuudesta riippuen. Nosta paisti kattilasta ja anna jäähtyä.
2. Glaze: Sekoita paseerattu tomaatti, worcestershirekastike, siirappi, paprika- ja chilijauhe. Purista mukaan valkosipuli.
3. Uunissa paisto: Laita kylkipaisti ritilälle uunipannun päälle luut ylöspäin. Paista 275 asteessa n. 20 minuuttia. Käännä ja penslaa glazella. Paista vielä n. 10 minuuttia. Penslaa päälle lisää glazea ennen tarjoilua.
4. ...tai grillillä paisto: Grillaa kylkipaistia joka puolelta hiiligrillillä, yhteensä 10-15 minuuttia. Pidä hiillokseen kunnon välimatka, penslaa paisti glazella ennen tarjoilua. Leikkaa kylkipaisti viipaleiksi, niin että joka palassa on osa luuta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka