Ruotsalainen lihapannu

Tämä on vanhaa, ruotsalaista kotiruokaa, jota aiemmin tarjoiltiin hienommissa ravintoloissa. Tämä on alkuperäisresepti, mutta sitä voi hyvin muunnella.

Neljälle

  • 200 g porsaanfileetä
  • 200 g vasikanfileetä
  • 200 g vasikanmunuaista
  • 10 perunaa
  • 3 keltasipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • persiljaa
  • 1-2 pientä (33 cl) pulloa olutta
  • lientä

Valmistusohje

1. Viipaloi fileet neljään osaan ja painele ne litteiksi. Paloittele myös munuainen (josta olet poistanut vain uloimman rasvakerroksen) ohuiksi siivuiksi. Kalttaa kaikki nopeasti, eli laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, kaada vesi pois ja huuhdo lihat heti kylmällä vedellä.

2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Lado uuninkestävään pataan pari kerrosta perunoita, sitten fileitä, munuaista, sipulia ja niin edelleen muutamaan kertaan. Mausta suolalla ja pippurilla kerrosten välissä.

3. Tee sideharsosta pieni maustepussi, johon laitat maustepippurit, valkopippurit, laakerinlehden ja timjamin. Laita pussi pataan, suolaa ja lisää muutama persiljanoksa. Kaada päälle olutta ja lientä, yhtä paljon molempia, niin että padan sisältö peittyy.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes perunat alkavat muussautua, silloin myös lihat ovat valmiita. Poista persiljanvarret ja maustepussi, mausta suolalla tarvittaessa ja ripottele lopuksi päälle paljon hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!