Suutarinlaatikko

Suutarinlaatikko on saanut alkunsa lounasravintoloissa 1950-luvulla.

Neljälle

  • 4 viipaletta pihvilihaa, à 150 g
  • 8 viipaletta pekonia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • 800 g perunoita
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarvitset myös

  • 4 uuninkestävää vuokaa

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä, muussaa ne ja lisää ensin voi ja sitten maito samalla sekoittaen, kunnes muusi on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Suikaloi pekoni. Paista suikaleet ja valuta talouspaperilla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne nokareessa ruskistettua voita kuumalla pannulla, 2 minuuttia molemmin puolin jos haluat ne verisinä, 3 minuuttia jos haluat ne läpikypsinä.

3. Nosta pihvit pannusta ja pidä ne lämpimänä. Jaa muusi neljään vuokaan. Asettele päälle pihvit ja pekonia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!