Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suutarinlaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suutarinlaatikko on saanut alkunsa lounasravintoloissa 1950-luvulla.

Neljälle

  • 4 viipaletta pihvilihaa, à 150 g
  • 8 viipaletta pekonia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • 800 g perunoita
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarvitset myös

  • 4 uuninkestävää vuokaa

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä, muussaa ne ja lisää ensin voi ja sitten maito samalla sekoittaen, kunnes muusi on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Suikaloi pekoni. Paista suikaleet ja valuta talouspaperilla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne nokareessa ruskistettua voita kuumalla pannulla, 2 minuuttia molemmin puolin jos haluat ne verisinä, 3 minuuttia jos haluat ne läpikypsinä.

3. Nosta pihvit pannusta ja pidä ne lämpimänä. Jaa muusi neljään vuokaan. Asettele päälle pihvit ja pekonia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pannupihvi