Mangokaurakeksit
Kaurakeksien salaisuus on niiden helppoudessa ja tietysti herkullisuudessa!Kaura antaa kekseille täyteläisen maun ja ihanan rapeuden. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja mangopaloja tuomaan uutta makuvivahdetta. Kokeile myös muita kuivattuja hedelmäpaloja tai marjoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
30–40 kpl
- 125 g sulatettua voita tai margariinia (voi olla laktoositonta)
- 1 ½ dl sokeria
- 4 ½ dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
- 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
- 1 tl soodaa
- ½ dl kermaa (voi olla laktoositonta)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia.
VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka