Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialainen leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Litteää, vaaleaa naan-leipää tarjotaan aterioilla kaikkialla Intiassa. Oikeastaan se kuuluu paistaa tandoor-saviuunissa, mutta lopputulos on aivan kelvollinen myös tavallisessa uunissa.

6 leipää

  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kuivahiivaa
  • hieman ruokaöljyä paistamiseen
  • (unikonsiemeniä)

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot kulhoon ja lämmitä maito. Vatkaa kananmuna kevyesti toisessa kulhossa ja sekoita siihen huolellisesti jogurtti, öljy, suola, sokeri, leivinjauhe, hiiva ja ½ dl maitoa.

2. Kaada seos jauhojen päälle ja sekoita. Lisää joukkoon loppu maito vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina on sitkeää ja irtoaa kulhon reunoista. Sivele taikinan pinnalle hieman öljyä, peitä kulho kostealla pyyhkeellä ja anna kohota noin 2½ tuntia. Kuumenna uunin grillivastus korkeimmalle lämpötilalle. Sivele kolme peltiä ohuelti öljyllä.

3. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan ja jaa se kuuteen osaan. Taputtele osat litteiksi ja venytä ne käsin pisaranmuotoisiksi leiviksi, pituutta 25-30 cm ja leveyttä 12-15 cm. Pane kaksi leipää jokaiselle pellille. Anna leipien kohota 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

4. Sivele leivät nopeasti vedellä ja ripottele päälle halutessasi unikonsiemeniä. Nosta pellit yksi kerrallaan uunin yläosaan ja paista leipiä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes niihin tulee ruskeita läiskiä. Tarjoile lämpiminä.

Tuoreimmat aiheesta

Intialainen naan-leipä