Pomeranssileipä
Leipä, joka maistuu ja tuoksuu joululta, mutta sitä sopii toki paistaa ympäri vuoden.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 1 pussi pomeranssinkuorta
- 50 g hiivaa
- 3,5 dl portteria
- 1,5 dl maitoa
- 50 g voisulaa
- 0,5 dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua fenkolia
- 12 dl ruissihtijauhoa
- n. 2 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Kiehauta pomeranssinkuoret vesitilkassa. Jäähdytä ja silppua kuoret. Lämmitä portteri, maito ja voi 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen, sekoita ja vaivaa loput ainekset mukaan. Alusta taikina sileäksi ja joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetulla alustalla. Leivo kaksi pyöreää leipää ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat, tee muotilla pyöreä reikä leipien keskelle ja/tai leikkaa poikittaisviiltoja leipien pintaan ympäriinsä. Anna nousta 40 minuuttia leivinliinan alla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3. Paista leivät uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa