Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isoäidin lohivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanhan ajan maukkautta.

Kuudelle

  • 10-12 keitettyä perunaa
  • noin 400 g pehmeästi riimisuolattua lohta tai graavilohta viipaleina
  • 2 keltasipulia, viipaleina
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, suikaloi lohi.

2. Lado vuorotellen perunaa, sipulia ja lohta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito, lisää tilli ja mausta kevyesti valkopippurilla. Kaada munamaito päälle, sihtaa viimeiseksi vuokaan hieman korppujauhoja.

3. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, 30-35 minuuttia. Tarjoile kirkastetun voin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko