Isoäidin lohivanukas
Vanhan ajan maukkautta.
Kuudelle
- 10-12 keitettyä perunaa
- noin 400 g pehmeästi riimisuolattua lohta tai graavilohta viipaleina
- 2 keltasipulia, viipaleina
- 3 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- valkopippuria
- korppujauhoja
- voita tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, suikaloi lohi.
2. Lado vuorotellen perunaa, sipulia ja lohta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito, lisää tilli ja mausta kevyesti valkopippurilla. Kaada munamaito päälle, sihtaa viimeiseksi vuokaan hieman korppujauhoja.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, 30-35 minuuttia. Tarjoile kirkastetun voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku