Lohivanukas riimisuolatusta lohesta

Jos sinulla on muutama viipale ylijäänyttä, riimisuolattua lohta, voit valmistaa niistä lohivanukasta. Vanukas tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.

Neljälle

  • 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
  • 800 g perunoita
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 g voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli, paista se kullankeltaiseksi voissa. Voitele uuninkestävä vuoka.

2. Lado vuorotellen lohta, perunaa ja sipulia vuokaan. Sekoita muna ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada munamaito vuokaan ja jauha lopuksi päälle mustapippuria. Kypsennä vanukasta uunissa 1 tunti tai kunnes se on läpikypsä ja kauniin värinen. Tarjoile voisulan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!