Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohivanukas riimisuolatusta lohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos sinulla on muutama viipale ylijäänyttä, riimisuolattua lohta, voit valmistaa niistä lohivanukasta. Vanukas tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.

Neljälle

  • 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
  • 800 g perunoita
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 g voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli, paista se kullankeltaiseksi voissa. Voitele uuninkestävä vuoka.

2. Lado vuorotellen lohta, perunaa ja sipulia vuokaan. Sekoita muna ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada munamaito vuokaan ja jauha lopuksi päälle mustapippuria. Kypsennä vanukasta uunissa 1 tunti tai kunnes se on läpikypsä ja kauniin värinen. Tarjoile voisulan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas