Lohivanukas riimisuolatusta lohesta
Jos sinulla on muutama viipale ylijäänyttä, riimisuolattua lohta, voit valmistaa niistä lohivanukasta. Vanukas tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
- 800 g perunoita
- 1 keltasipuli
- 2 tl voita
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
- 50 g voisulaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli, paista se kullankeltaiseksi voissa. Voitele uuninkestävä vuoka.
2. Lado vuorotellen lohta, perunaa ja sipulia vuokaan. Sekoita muna ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada munamaito vuokaan ja jauha lopuksi päälle mustapippuria. Kypsennä vanukasta uunissa 1 tunti tai kunnes se on läpikypsä ja kauniin värinen. Tarjoile voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa