Julkaistu
Sinappi itse tehtynä kruunaa joulupöydän! Sinapin valmistus on helppoa ja nopeaa.Voit maustaa sinappia monella tapaa. Lisää alkuvaiheessa joukkoon halutessasi hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä, lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta tai terästä sinappia konjakilla tai rommilla
Ainekset (2 pientä purkillista)
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g sinappijauhetta
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ripaus suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ appelsiinin raastettu kuori
Valmistusohje
Itse tehty sinappi valmistuu näin:
- Mittaa kuohukerma kattilaan. Lisää joukkoon sinappijauhe, sokeri, omenaviinietikka, suola ja rypsiöljy. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Mikäli puuhaarukka jättää seoksen rakeiseksi, voit sekoittaa sinappia myös vispilällä.
- Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuorta joukkoon ja anna kiehua vielä hetki.
- Jaa sinappi kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa