Kotitekoinen sinappi
Sinappia pitää olla ainakin joulupöydässä ja muulloinkin. Tämä tehdään keltaisista sinapinsiemenistä, sillä se tekee sinapista niin kauniin vaaleata. Jos haluat tummempaa sinappia, käytä mustia sinapinsiemeniä. Huomaa, että sinapinsiementen pitää marinoitua kahvissa ja viinissä yön yli.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Päivä 1
- ½ dl keltaisia sinapinsiemeniä
- 3 rkl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl vahvaa kahvijuomaa
Päivä 2
- 4 rkl Colmans-sinappijauhetta
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Päivä1: Murskaa sinapinsiemenet tasaiseksi morttelissa. "Ruuvaa" siemeniä survimella, kunnes siemenet alkavat rikkoontua, sitten se käykin jo helpommin.
2. Sekoita murskatut siemenet kahvin ja valkoviinin kanssa ja anna marinoitua yön yli.
3. Päivä 2: Sekoita sen jälkeen sinapinsiemenseos ja sinappijauhe, siirappi, viinietikka, suola ja pippuri tasaiseksi sinapiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi