Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotitekoinen sinappi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sinappia pitää olla ainakin joulupöydässä ja muulloinkin. Tämä tehdään keltaisista sinapinsiemenistä, sillä se tekee sinapista niin kauniin vaaleata. Jos haluat tummempaa sinappia, käytä mustia sinapinsiemeniä. Huomaa, että sinapinsiementen pitää marinoitua kahvissa ja viinissä yön yli.

Ainekset

  • Neljälle

Päivä 1

  • ½ dl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 3 rkl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl vahvaa kahvijuomaa

Päivä 2

  • 4 rkl Colmans-sinappijauhetta
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Päivä1: Murskaa sinapinsiemenet tasaiseksi morttelissa. "Ruuvaa" siemeniä survimella, kunnes siemenet alkavat rikkoontua, sitten se käykin jo helpommin.

2. Sekoita murskatut siemenet kahvin ja valkoviinin kanssa ja anna marinoitua yön yli.

3. Päivä 2: Sekoita sen jälkeen sinapinsiemenseos ja sinappijauhe, siirappi, viinietikka, suola ja pippuri tasaiseksi sinapiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Sinappi