Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viikunasinappi (noin 6 dl)

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Krista Niiniharju tekee viikunasinappia ja kuorruttaa joulukinkun sinapilla. Sinapin voi myös purkittaa kauniiseen purnukkaan ja antaa joululahjaksi.

Ainekset

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0,5 dl portviiniä
  • 1 rkl vahvaa kahvia
  • 2 kananmunaa
  • 1,15 dl viikunahilloa
  • 1 tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet hilloa lukuunottamatta. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila liedeltä ja lisää viikunahillo ja timjami joukkoon sekoittaen.

Sivele kinkun päälle tai purkita pieniin lasipurkkeihin. Sulje lasipurkkien kannet ja jäähdytä.

Tuoreimmat aiheesta

Sinappi