Viikunasinappi (noin 6 dl)
Julkaistu
Makuja-kokki Krista Niiniharju tekee viikunasinappia ja kuorruttaa joulukinkun sinapilla. Sinapin voi myös purkittaa kauniiseen purnukkaan ja antaa joululahjaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 2 dl ruokakermaa
- 0,5 dl portviiniä
- 1 rkl vahvaa kahvia
- 2 kananmunaa
- 1,15 dl viikunahilloa
- 1 tl kuivattua timjamia
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet hilloa lukuunottamatta. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila liedeltä ja lisää viikunahillo ja timjami joukkoon sekoittaen.
Sivele kinkun päälle tai purkita pieniin lasipurkkeihin. Sulje lasipurkkien kannet ja jäähdytä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa