Nahkiaiset etikkaliemessä
Kokeile kokki Antti Vahteran reseptiä nahkiaisten valmistamiseen: mausta ne lageroluella
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 10 kpl tuoreita halstrattuja nahkiaisia
- 0,5 l vettä
- 0,5 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 porkkanaa
- 1 silputtu punasipuli
- 1 laakerinlehti
- (olutta)
Sinappikastike nahkiaisille
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- tillisilppua
Valkosipuli-majoneesi nahkiaisille
- 2 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- valkopippuria
Valmistusohje
Kiehauta aineksia muutama minuutti. Anna liemen jäähtyä. Kaada liemi nahkiaisten päälle ja anna olla kylmässä muutama vuorokausi. Halutessasi voit lisätä liemeen keittämisen jälkeen lagerolutta. Huomioi tämä nesteen määrässä.
Oluen lisääminen etikkaliemeen parantaa nahkiaisten makua, mutta heikentää niiden säilyvyyttä. Jos aiot nauttia syksyn nahkiaisia joulupöydässä, älä käytä olutta kuin niitä syötäessä.
Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.
Sekoita majoneesi, valkosipuli, sinappi ja mausta valkopippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka