Sinappisilakat
Julkaistu
(Päivitetty )
Marinoidut silakat maistuvat erityisesti saaristolais- tai ruisleivän kanssa. Sinappinen marinadi on klassikko, kokeile sinappisilakoita vaikka joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 15 kpl silakkafileitä
- 2 tl suolaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 0,5 tl sokeria
Sinappimarinadi
- 1 dl dijon-sinappia
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 oksaa hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Päivää ennen:
- Laita silakkafileet syvään astiaan. Ripottele perään suola ja sokeri.
- Kaada päälle kylmä vesi ja valkoviinietikka.
- Marinoi jääkaapissa peitettynä yön ylitse.
Seuraavana päivänä:
- Nostele silakat pois etikkaliemestä ja laita syvään lasipurkkiin.
- Valmista sinappimarinadi: Sekoita dijon, sokeri, valkoviinietikka ja suola keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
- Kaada sinappimarinadi silakoiden sekaan ja sekoittele kevyesti lusikalla. Peitä silakoiden pinta esim. leivinpaperilla ja sulje lasipurkki. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa