Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku)

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNÄYTETEHTÄVÄ_RAKKAUSLEIVONTAA_ZANNI-2
Julkaistu 17.11.2020 15:42

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Pohja

  • 2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 dl kuumaa kahvia
  • 2,5 dl muscovadosokeri
  • 2,5 dl sokeri
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl smetanaa
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 1/2 puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 300 g tummaa suklaata
  • 8 dl vispikermaa (osa käytetään koristelussa)
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Kakun kostutus

  • 1 kokonainen appelsiini

Suklaaganache

  • 200 g tumma suklaata
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

KAKKUPOJIEN VALMISTUS: Laita uuni kuumenemaan 180 °C. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle 3 x 20 cm (pinnoitettua vuokaa).  Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja ruokasoodaa. Sekoita isoon kulhoon kaakaojauhe ja kaada kuumaa kahvia tai vettä päälle, vispaa hyvin. Lisää seuraavaksi sokerit, öljy ja smetanaa, vispaa seos.  Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.  Lisää vaniljauute. Lisää lopuksi jauhoseos siivilän läpi ja sekoita hyvin.

Jaa taikinat tasaisesti kolmeen vuokaan ja laita uunin keskitasolle. Anna kakkujen paistua n. 15-20 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden grillitikun avulla. Jos tikku tulee puhtaana kakusta, silloin kakku on kypsä. Sillä välin, kun kakut ovat uunissa siirrytään seuraavaan työvaiheeseen eli täytteen tekoon.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä.  Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.  Lisää seuraavaksi jäähtynyt suklaa nauhana tuorejuustoon vatkaten ja vatkaa lopuksi kerma joukkoon. 

KAKUN KOKOAMINEN: Kakku on sen verran jäähtynyt, että se ei tarvitse kostutusta, mutta tarvittaessa voi kostuttaa esim. appelsiinituoremehulla. Jaa täyte tasaisesti kolmeen osaan ja jätä osa täytteestä loppukoristeluun kuorrutukseen. Laita ensimmäinen kakkupohja kakkualustalle ja kostuta pohja varovasti appelsiinin tuoremehulla. Laita noin 3 dl suklaakuorrutusta ja tasoita palettiveitsellä. Laita päälle toinen pohja ja toista sama. Kuorruta kakku suklaakuorrutteella kauttaaltaan.

Kun olet kakun koonnut ja kuorruttanut, laita huoneenlämpöinen ganache pursotuspussiin. Tee pieni reikä pursottimen päähän ja tee suklaavalumaa kakun alareunaan asti.  Laita loput täytteet pursotuspussiin ja tee tähtityllan läpi huippuja kakun reunalle.  Laita seuraavaksi mansikat huippujen päälle (halutessasi voit kuorruttaa mansikat suklaalla).  Laita seuraavaksi vadelmat ja mintunlehdet kakun reunoille.

SUKLAAGANACHEN VALMISTUS:  Kuumenna kermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Pilko suklaa ja pistä kulhoon.  Kaada suklaan päälle n. puolet kuumasta kermasta ja ole sekoittamatta n. minuutin ajan.  Kaada loput kermasta suklaan joukkoon sekoittaen.  Kaada huoneenlämpöinen ganache kakun päälle. 

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo