Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaan
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1,5 l jääteetä
- 1 rkl jasmiini-irtoteetä
- 4 rkl sokeria
- n. 3 cm pätkä inkivääriä
- puolikas limetti
Valmistusohje
Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita veden kanssa kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja anna porista pari minuuttia, jotta inkivääristä irtoaa makua.
Nosta liedeltä ja ripottele tee veteen. Hauduta 5 minuuttia ja siivilöi kannuun.
Maista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa, jos pidät makeammasta teestä. Purista limetin mehu teehen ja kalasta siivilästä teen sekaan vielä inkivääriviipaleet ja jäähdytä. Kun tee ei enää höyryä, sen voi nostaa jääkaappiin.
Ennen tarjoilua täytä kannu jäillä ja koristele basilikanlehdillä tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa