Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1,5 l jääteetä
  • 1 rkl jasmiini-irtoteetä
  • 4 rkl sokeria
  • n. 3 cm pätkä inkivääriä
  • puolikas limetti

Valmistusohje

Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita veden kanssa kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja anna porista pari minuuttia, jotta inkivääristä irtoaa makua.

Nosta liedeltä ja ripottele tee veteen. Hauduta 5 minuuttia ja siivilöi kannuun.

Maista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa, jos pidät makeammasta teestä. Purista limetin mehu teehen ja kalasta siivilästä teen sekaan vielä inkivääriviipaleet ja jäähdytä. Kun tee ei enää höyryä, sen voi nostaa jääkaappiin.

Ennen tarjoilua täytä kannu jäillä ja koristele basilikanlehdillä tai sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Teejuomat