Viilentävä melonisorbetti
Tämä on oikein herkullinen jälkiruoka kuumaan kesäpäivään.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso, kypsä hunajameloni
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1 munanvalkuainen
Koristeluun
- 1 kiivi
- 1 sitruunan hienosti suikaloitu kuori
Valmistusohje
1. Halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuorista ja soseuta se tehosekoittimessa, keskikokoisesta hunajamelonista saat n. 2 dl sosetta. Jos saat enemmän sosetta, lisää myös sokerin ja veden määrää; tarvitset yhtä paljon sokerilientä ja hedelmäsosetta.
2. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, kunnes saat sakean liemen. Sekoita niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita yhtä paljon hedelmäsosetta ja sokerilientä, vatkaa sähkövatkaimella.
3. Vatkaa munanvalkuainen ja kääntele se varoen hedelmämassaan. Laita kulho pakastimeen. Ota kulho pakkasesta kerran puolessa tunnissa ja vatkaa sähkövatkaimella.
4. Pakasta kunnes massa on jäistä, mutta ei aivan jähmeää. Lusikoi sorbetti annoskulhoihin, koristele kiivillä ja ryöpätyillä sitruunankuorisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku