Viilentävä melonisorbetti

Tämä on oikein herkullinen jälkiruoka kuumaan kesäpäivään.

Neljälle

  • 1 iso, kypsä hunajameloni
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 munanvalkuainen

Koristeluun

  • 1 kiivi
  • 1 sitruunan hienosti suikaloitu kuori

Valmistusohje

1. Halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuorista ja soseuta se tehosekoittimessa, keskikokoisesta hunajamelonista saat n. 2 dl sosetta. Jos saat enemmän sosetta, lisää myös sokerin ja veden määrää; tarvitset yhtä paljon sokerilientä ja hedelmäsosetta.

2. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, kunnes saat sakean liemen. Sekoita niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita yhtä paljon hedelmäsosetta ja sokerilientä, vatkaa sähkövatkaimella.

3. Vatkaa munanvalkuainen ja kääntele se varoen hedelmämassaan. Laita kulho pakastimeen. Ota kulho pakkasesta kerran puolessa tunnissa ja vatkaa sähkövatkaimella.

4. Pakasta kunnes massa on jäistä, mutta ei aivan jähmeää. Lusikoi sorbetti annoskulhoihin, koristele kiivillä ja ryöpätyillä sitruunankuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!