Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viilentävä melonisorbetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikein herkullinen jälkiruoka kuumaan kesäpäivään.

Neljälle

  • 1 iso, kypsä hunajameloni
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 munanvalkuainen

Koristeluun

  • 1 kiivi
  • 1 sitruunan hienosti suikaloitu kuori

Valmistusohje

1. Halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuorista ja soseuta se tehosekoittimessa, keskikokoisesta hunajamelonista saat n. 2 dl sosetta. Jos saat enemmän sosetta, lisää myös sokerin ja veden määrää; tarvitset yhtä paljon sokerilientä ja hedelmäsosetta.

2. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, kunnes saat sakean liemen. Sekoita niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita yhtä paljon hedelmäsosetta ja sokerilientä, vatkaa sähkövatkaimella.

3. Vatkaa munanvalkuainen ja kääntele se varoen hedelmämassaan. Laita kulho pakastimeen. Ota kulho pakkasesta kerran puolessa tunnissa ja vatkaa sähkövatkaimella.

4. Pakasta kunnes massa on jäistä, mutta ei aivan jähmeää. Lusikoi sorbetti annoskulhoihin, koristele kiivillä ja ryöpätyillä sitruunankuorisuikaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Sorbetti