Pilahviriisi
Tässä täydellinen lisuke kaikentyyppisille mausteisille padoille. Kurkuma tai elintarvikeväri antaa riisille kullankeltaisen värin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 dl basmatiriisiä
- ½ pieni sipuli
- 3-4 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaista juustokuminaa
- 7 kokonaista mustapippuria
- 3-4 laakerinlehteä
- 7-8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3-4 tippaa elintarvikeväriä tai 1 tl kurkumaa
Valmistusohje
1. Huuhtele riisi, anna sen liota 20 minuuttia ja valuta vesi sitten pois. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljyä kattilassa kunnes se sihahtaa, kun siihen tiputtaa maustesiemenen. Lisää sipuli ja kuullota vaaleanruskeaksi. Lisää juustokumina, mustapippurit, laakerinlehdet sekä kurkuma, jos käytät sitä elintarvikevärin sijaan. Lisää riisi, vesi ja suola. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt.
3. Lisää elintarvikeväri, kun vesi on haihtunut. Sekoita väri tasaiseksi. Pane kansi päälle ja anna seistä alhaisimmalla lämpötilalla 3-4 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna riisin seistä vielä 5-6 minuuttia kannen alla. Möyhennä riisi haarukalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"