Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolme intialaista teetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lämmin juoma virkistää niin kehoa kuin sielua. Tässä kolme ehdotusta tavanomaisen teen muunnelmiksi: tuoretta minttua, tuoretta inkivääriä tai kardemumman ja kanelin aromaattinen sekoitus.

Ainekset

  • 6 kupillista

Teen pohjaresepti

  • 1 l vettä
  • 12 tl ceylonteetä
  • 2 tl sokeria/kuppi + valittu mausteseos

Masalatee-mausteseos

  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 2 kanelipalaa
  • 4 dl maitoa

Minttutee-mausteseos

  • 1 rkl hienonnettua mintunlehteä

Inkivääritee-mausteseos

  • 1 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
  • 4 dl maitoa

Valmistusohje

1. Masalatee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri, kardemummansiemenet ja kaneli ja anna kiehua parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

2. Minttutee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri ja mintunlehdet ja anna kiehua parin minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin. Lisää koristeeksi muutama mintunlehti.

3. Inkivääritee: Hienonna tuore inkivääri. Kiehauta vesi, lisää teelehdet, sokeri ja inkivääri. Kiehauta parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

Tuoreimmat aiheesta

Teejuomat