Jäätee
Raikas jäätee viilentää kauniina kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l vettä
- 2 pussia vihreää teetä
- 1 sitruuna
- 2 - 5 rkl hunajaa
- tarjoiluun jääpaloja, sirtuunalohkoja ja sitruunamelissaa
Valmistusohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Hauduta teepusseja kuumassa vedessä 3 - 5 minuuttia.
Purista teehen yhden sitruunan mehu ja mausta hunajalla. Mitä enemmän hunajaa, sen makeampaa teetä.
Jäähdytä tee ja viilennä jääkaapissa. Tarjoile jääpalojen, sitruunalohkojen ja sitruunamelissan lehtien kanssa. Jäätee maistuu vaikkapa välipalalla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa