Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

0:57img
Käytä joulukinkun jämät munakkaaseen! Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka kinkku-juustomunakas valmistuu.
Julkaistu 25.12.2022 07:15

MTV LIFESTYLE

Kinkku-juustomunakkaassa voit hyödyntää vaikka joulukinkun jämät.

Ainekset

  • 3 munaa
  • 100 g joulukinkkua
  • 2 rkl kermaa
  • 8–10 miniluumutomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • nippu persiljaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa, mustapippuria
  • voita/öljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Halkaise tomaatit. Suikaloi kinkku.
  2. Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita haarukalla kevyesti, älä vatkaa.
  3. Kuullota hetken aikaa voinokareessa sipulit, tomaatit ja kinkkusuikaleet. Lisää persilja. Ota lautaselle sivuun.
  4. Laita pannulle voinokare ja kaada munaseos. Pannu ei saa olla liian kuuma.
  5. Vedä munakasmassaa nuolijalla keskelle, kunnes pinta hieman kiinteytyy.
  6. Paista 1–2 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja kaada toiselle puolikkaalle kinkku-sipuli-tomaatti.
  7. Kippaa toinen puoli päälle ja kumoa lautaselle.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Munakas