Keitetty, kuorrutettu joulukinkku

Anna kinkun kiehua hitaasti, hyvin hitaasti. Silloin siitä mahdollisimman mehukas. Todelliset erityiskoristeet koristekuorrutuksella ja pursottimella.

1 kinkkuun

  • 2-3 kg joulukinkku, verkossa
  • 1 pieni keltasipuli
  • n. 15 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl timjamia

Kuorrutus

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 3 rkl sinappia
  • korppujauhoja

Koristekuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • ½ munanvalkuainen
  • 1 maustemitta etikkaa

Valmistusohje

1. Pistä kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja kaada päälle vettä niin että kinkku peittyy.

2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto pois ja lisää mausteet. Anna kinkun kiehua midolla lämmöllä, nosta kinkku padasta kun lämpömittari näyttää 70-75 astetta, ja anna kinkun jäähtyä hieman.

3. Poista kamara ja laita kinkku ritilälle uunipannun päälle.

4. Sekoita muna, sokeri tai siirappi ja sinappi ja valele kinkku sillä. Sihtaa päälle korppujauhoja. Laita kinkku 225-asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.

5. Koristekuorrutus: Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi puuroksi. Lisää pari tippaa etikkaa ja pursota koristeita kylmälle kinkulle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!