Keitetty, kuorrutettu joulukinkku
Anna kinkun kiehua hitaasti, hyvin hitaasti. Silloin siitä mahdollisimman mehukas. Todelliset erityiskoristeet koristekuorrutuksella ja pursottimella.
1 kinkkuun
- 2-3 kg joulukinkku, verkossa
- 1 pieni keltasipuli
- n. 15 kokonaista maustepippuria
- 2 tl timjamia
Kuorrutus
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria tai siirappia
- 3 rkl sinappia
- korppujauhoja
Koristekuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- ½ munanvalkuainen
- 1 maustemitta etikkaa
Valmistusohje
1. Pistä kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja kaada päälle vettä niin että kinkku peittyy.
2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto pois ja lisää mausteet. Anna kinkun kiehua midolla lämmöllä, nosta kinkku padasta kun lämpömittari näyttää 70-75 astetta, ja anna kinkun jäähtyä hieman.
3. Poista kamara ja laita kinkku ritilälle uunipannun päälle.
4. Sekoita muna, sokeri tai siirappi ja sinappi ja valele kinkku sillä. Sihtaa päälle korppujauhoja. Laita kinkku 225-asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.
5. Koristekuorrutus: Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi puuroksi. Lisää pari tippaa etikkaa ja pursota koristeita kylmälle kinkulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka