Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty, kuorrutettu joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Anna kinkun kiehua hitaasti, hyvin hitaasti. Silloin siitä mahdollisimman mehukas. Todelliset erityiskoristeet koristekuorrutuksella ja pursottimella.

1 kinkkuun

  • 2-3 kg joulukinkku, verkossa
  • 1 pieni keltasipuli
  • n. 15 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl timjamia

Kuorrutus

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 3 rkl sinappia
  • korppujauhoja

Koristekuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • ½ munanvalkuainen
  • 1 maustemitta etikkaa

Valmistusohje

1. Pistä kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja kaada päälle vettä niin että kinkku peittyy.

2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto pois ja lisää mausteet. Anna kinkun kiehua midolla lämmöllä, nosta kinkku padasta kun lämpömittari näyttää 70-75 astetta, ja anna kinkun jäähtyä hieman.

3. Poista kamara ja laita kinkku ritilälle uunipannun päälle.

4. Sekoita muna, sokeri tai siirappi ja sinappi ja valele kinkku sillä. Sihtaa päälle korppujauhoja. Laita kinkku 225-asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.

5. Koristekuorrutus: Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi puuroksi. Lisää pari tippaa etikkaa ja pursota koristeita kylmälle kinkulle.

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku