Fileoi ahvenet. Siivoa sienet. Laita ahvenien ruodot ja hyppysellinen karkeaa merisuolaa kattilaan ja kaada päälle noin litra vettä peittäen ruodot. Kiehauta ja siivilöi epäpuhtaudet liemen pinnalta niin, että liemi on kirkasta.
Lisää korianteri, sellerin varret, inkivääri, sienet, maustepippurit ja mustapippuri kattilaan ja keitä/hauduta n. 15 minuuttia. Siivilöi varovasti ja anna sakan jäädä pohjalle. Sivele ahvenfileet kurkumajauheella ja oliiviöljyllä.
Lisää perunat ja suola liemeen ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää sipuli. Lisää sienet ja ahvenfileet liemeen, kun perunat ovat kiehuneet n. 10 minuuttia. Odota, että loput aineet ovat kypsiä (n. 5 min). Tarkista suola. Lisää pippuria myllystä ja hieman sitruunamehua, jos kaipaat keittoon hapokkuutta. Sitruunan mehu terävöittää myös muita makuja.
Voit koristella keiton esim. korianteri- tai tillisilpulla.