Paras kermainen lohikeitto valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat noin kahden sentin paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi kolikoiksi mandoliinilla tai veitsellä. Leikkaa fenkolista kanta pois ja siivuta ohueksi mandoliinilla tai veitsellä.
- Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit. Kypsennä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavan raukeita.
- Lisää perunat, pyörittele hetki sipuleiden kanssa voissa ja lisää vesi ja laakerinlehdet. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat melkein kypsiä.
- Ruskista voi.
- Purista sitruunasta mehu ja laita pieneen tarjoilukulhoon. Hienonna tilli ja laita pieneen kulhoon.
- Kuutioi kirjolohi noin kolmen sentin paloiksi. Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää kattilaan porkkanat ja fenkolit ja keitä kolme minuuttia. Lisää sitten kerma ja suola. Kiehauta ja lisää kirjolohikuutiot. Kala kypsyy muutamassa minuutissa.
- Viimeistele kattila pöydässä ruskistetulla voilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä.