Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

kukkakaali-siikakeitto1
Pro Kala ry

Jyväskyläläisen Kaisu Pitkäsen kukkakaali-siikakeitto voitti Pro Kala ry:n järjestämän reseptikilpailun, jossa etsittiin täydellistä kalakeitto-ohjetta. Kuva: Pro Kala ry/ Hanna Hurtta Photography

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 200 g kukkakaalia (käytä värikästä kukkakaalia, jos mahdollista)
  • 4 rkl öljyä
  • 8-10 dl kalalientä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2 (n. 500 g) isoa, nahatonta siikafileetä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Vuoden kalakeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja porkkanoita pari minuuttia.
  3. Lisää kalaliemi, etikka, laakerinlehti sekä suolaa ja mustapippuria. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  4. Paloittele sillä aikaa siikafileet nahattomiksi ja ruodottomiksi kuutioiksi. Lisää sitten keittoon pilkotut kukkakaalit, kaurakerma ja kalakuutiot.
  5. Peitä kattila kannella, sammuta liesi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!