Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Metsäsieniviillokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä vasta mainio ruokalaji! Tuoreiden metsäsienien maku on mitä hienoin, mutta kuivatut sienet kestävät kyllä vertailun. Jos haluat ruokaasi erityistä loistokkuutta, voit lisätä ripauksen tryffeliöljyä.

4 annosta

  • 250 g herkkutatteja
  • 250 g kantarelleja
  • 4 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl madeiraa
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 10 kuivattua, kivetöntä luumua
  • 10-12 saksanpähkinän puolikasta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 50 g kylmää, suolatonta voita

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja irrota herkkutateista jalat. Poista jaloista uloin kerros ja viipaloi ne puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa lakit isohkoiksi palasiksi. Lämmitä puolet öljystä paistinpannusta. Murskaa valkosipuli ja lisää se joukkoon. Kuullota sienten jalkoja pari minuuttia. Lisää madeira ja kasvisliemi, kiehauta viisi minuuttia. Kaada sekoittimeen ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kaada kattilaan ja pidä lämpimänä.

2. Kuumenna loput öljystä. Lisää tattien lakit ja kantarellit ja kuullota viisi minuuttia. Lisää timjami (säästä hiven koristeluun) sekä luumut ja kiehauta 2-3 minuuttia. Lisää saksanpähkinät.

3. Lämmitä kastike. Vispaa joukkoon voikuutiot muutama kerrallaan, ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele sienet ja luumut lautasille ja valuta kastike ympärille. Koristele pienellä määrällä tuoretta timjamia ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet