Persiljakeitto ahvenella
Persilja on yksinkertainen ja maukas raaka-aine. Se sopii hyvin liemen, voin ja kalan kera. Persilja ja ahven ovat oivallinen pari. Ota muuten jotakin muuta kalaa, kuten kuhaa.
Neljälle
- 4 ahvenfileetä, nahatonta ja ruodotonta
- 8 dl persiljaa, karkeasti hienonnettua
- 8 dl kasvislientä
- 50 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä liemi. Kaada kuuma liemi tehosekoittimeen yhdessä persiljan ja voin kera. Sekoita vaaleanvihreäksi keitoksi.
2. Paloittele ahvenfileet n. 12 cm pituisiksi paloiksi.
3. Kuumenna keitto kattilassa. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, se saa poreilla mutta ei kiehua n. 3 minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella vastajauhettua valkopippuria. Tarjoile heti, koska persilja menettää nopeasti värinsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka