Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Persiljakeitto ahvenella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Persilja on yksinkertainen ja maukas raaka-aine. Se sopii hyvin liemen, voin ja kalan kera. Persilja ja ahven ovat oivallinen pari. Ota muuten jotakin muuta kalaa, kuten kuhaa.

Neljälle

  • 4 ahvenfileetä, nahatonta ja ruodotonta
  • 8 dl persiljaa, karkeasti hienonnettua
  • 8 dl kasvislientä
  • 50 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä liemi. Kaada kuuma liemi tehosekoittimeen yhdessä persiljan ja voin kera. Sekoita vaaleanvihreäksi keitoksi.

2. Paloittele ahvenfileet n. 12 cm pituisiksi paloiksi.

3. Kuumenna keitto kattilassa. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, se saa poreilla mutta ei kiehua n. 3 minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella vastajauhettua valkopippuria. Tarjoile heti, koska persilja menettää nopeasti värinsä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto