Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

shutterstock_1582736275
Shutterstock

Lohikeitto on arkiruokien ykkönen! Helppo, nopea ja kermainen lohikeitto valmistuu lämminsavulohesta. Tämä lohikeitto on varma hitti! Aidolla kuohukermalla saat parhaan lopputuloksen.

Ainekset

  • 400–500 g savulohta
  • 1 sipuli
  • 8–10 perunaa (yleis- tai kiinteä peruna. Esim. annabelle)
  • n. 1,5 l vettä + 2 kalaliemikuutiota (tai valmista kalalientä)
  • 2 laakerinlehteä
  • 8–10 maustepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Kermainen lohikeitto savulohesta valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja lohko perunat. 
  2. Kuullota sipulia ja perunalohkoa hetki voissa isossa kattilassa.
  3. Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippuri.
  4. Keittele perunat kypsiksi (noin 10 minuuttia).
  5. Lisää keiton joukkoon kuohukerma ja savulohi paloina.
  6. Mausta vielä lopuksi tuoreella tillillä. Tarjoile hyvän ruisleivän kera!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.