Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta
Julkaistu
Lohikeitto on arkiruokien ykkönen! Helppo, nopea ja kermainen lohikeitto valmistuu lämminsavulohesta. Tämä lohikeitto on varma hitti! Aidolla kuohukermalla saat parhaan lopputuloksen.
Ainekset
- 400–500 g savulohta
- 1 sipuli
- 8–10 perunaa (yleis- tai kiinteä peruna. Esim. annabelle)
- n. 1,5 l vettä + 2 kalaliemikuutiota (tai valmista kalalientä)
- 2 laakerinlehteä
- 8–10 maustepippuria
- 2 dl kuohukermaa
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Kermainen lohikeitto savulohesta valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja lohko perunat.
- Kuullota sipulia ja perunalohkoa hetki voissa isossa kattilassa.
- Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippuri.
- Keittele perunat kypsiksi (noin 10 minuuttia).
- Lisää keiton joukkoon kuohukerma ja savulohi paloina.
- Mausta vielä lopuksi tuoreella tillillä. Tarjoile hyvän ruisleivän kera!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät