Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

shutterstock_1582736275
Shutterstock

Lohikeitto on arkiruokien ykkönen! Helppo, nopea ja kermainen lohikeitto valmistuu lämminsavulohesta. Tämä lohikeitto on varma hitti! Aidolla kuohukermalla saat parhaan lopputuloksen.

Ainekset

  • 400–500 g savulohta
  • 1 sipuli
  • 8–10 perunaa (yleis- tai kiinteä peruna. Esim. annabelle)
  • n. 1,5 l vettä + 2 kalaliemikuutiota (tai valmista kalalientä)
  • 2 laakerinlehteä
  • 8–10 maustepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Kermainen lohikeitto savulohesta valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja lohko perunat. 
  2. Kuullota sipulia ja perunalohkoa hetki voissa isossa kattilassa.
  3. Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippuri.
  4. Keittele perunat kypsiksi (noin 10 minuuttia).
  5. Lisää keiton joukkoon kuohukerma ja savulohi paloina.
  6. Mausta vielä lopuksi tuoreella tillillä. Tarjoile hyvän ruisleivän kera!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!