Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta
Julkaistu
Lohikeitto on arkiruokien ykkönen! Helppo, nopea ja kermainen lohikeitto valmistuu lämminsavulohesta. Tämä lohikeitto on varma hitti! Aidolla kuohukermalla saat parhaan lopputuloksen.
Ainekset
- 400–500 g savulohta
- 1 sipuli
- 8–10 perunaa (yleis- tai kiinteä peruna. Esim. annabelle)
- n. 1,5 l vettä + 2 kalaliemikuutiota (tai valmista kalalientä)
- 2 laakerinlehteä
- 8–10 maustepippuria
- 2 dl kuohukermaa
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Kermainen lohikeitto savulohesta valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja lohko perunat.
- Kuullota sipulia ja perunalohkoa hetki voissa isossa kattilassa.
- Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippuri.
- Keittele perunat kypsiksi (noin 10 minuuttia).
- Lisää keiton joukkoon kuohukerma ja savulohi paloina.
- Mausta vielä lopuksi tuoreella tillillä. Tarjoile hyvän ruisleivän kera!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa