KalaBento – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- 6kpl Muikkuja
- 2 dl Erilaisia ituja
- 2 kpl Kampasimpukkaa
- 1 dl Jäkälää
- 1 kpl Osterivinokas
- 1 kpl Fenkoli
- 1 kpl Kevätsipuli
- 1kpl Noria (Merilevä)
- 1 dl Piimää
- 1dl Mätiä
- 0,5 dl Öljyä
- 1 dl Ranskankermaa
Valmistusohje
Perkaa muikut ruodottomiksi. Leikkaa pyrstöt talteen.
Tee 1-2-3 (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä) liemi ja laita idut marinoitumaan.
Laita öljy kattilaan kuumenemaan. Revi jäkälä sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa osterivinokas pituussuunnassa kolmeen osaan. Uppopaista jäkälä nopeasti kuumassa öljyssä, siirrä paperille kuivumaan. Paista osterivinokkaat nopeasti reilussa voissa. Siirrä sivuun jäähtymään.
Leikkaa fenkoli ja kevätsipuli hienoksi julienneksi, laita silppu nopeasti jääveteen. Jauha merilevä morttelissa tasaiseksi jauheeksi. Sekoita kulhossa fenkoli ja merilevä. Lisää öljyä, suolaa, valkoviinietikkaa ja pippuria.
Valuta mäti siivilässä kuivaksi. Kiehauta piimä kattilassa, kaada hera pois ja ota piimämassa talteen. Sekoita jäähtynyt piimämassa kulhossa ranskankerman kanssa. Lisää joukkoon valutettu mäti.
Uppopaista muikun pyrstöt öljyssä. Paista kampasimpukat kuumalla pannulla molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku