Perkaa muikut ruodottomiksi. Leikkaa pyrstöt talteen.
Tee 1-2-3 (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä) liemi ja laita idut marinoitumaan.
Laita öljy kattilaan kuumenemaan. Revi jäkälä sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa osterivinokas pituussuunnassa kolmeen osaan. Uppopaista jäkälä nopeasti kuumassa öljyssä, siirrä paperille kuivumaan. Paista osterivinokkaat nopeasti reilussa voissa. Siirrä sivuun jäähtymään.
Leikkaa fenkoli ja kevätsipuli hienoksi julienneksi, laita silppu nopeasti jääveteen. Jauha merilevä morttelissa tasaiseksi jauheeksi. Sekoita kulhossa fenkoli ja merilevä. Lisää öljyä, suolaa, valkoviinietikkaa ja pippuria.
Valuta mäti siivilässä kuivaksi. Kiehauta piimä kattilassa, kaada hera pois ja ota piimämassa talteen. Sekoita jäähtynyt piimämassa kulhossa ranskankerman kanssa. Lisää joukkoon valutettu mäti.
Uppopaista muikun pyrstöt öljyssä. Paista kampasimpukat kuumalla pannulla molemmin puolin.
Makuja
KalaBento – Niklaksen resepti
Julkaistu 28.02.2023 20:45
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- 6kpl Muikkuja
- 2 dl Erilaisia ituja
- 2 kpl Kampasimpukkaa
- 1 dl Jäkälää
- 1 kpl Osterivinokas
- 1 kpl Fenkoli
- 1 kpl Kevätsipuli
- 1kpl Noria (Merilevä)
- 1 dl Piimää
- 1dl Mätiä
- 0,5 dl Öljyä
- 1 dl Ranskankermaa
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti