MasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Heini_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 1 rkl Voita
  • 3 kpl Shalottisipulia
  • 2 rkl Tilliä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 dl Kalalientä
  • 1 dl Vettä
  • 4 dl Kuohukermaa
  • 150 g Smetanaa
  • 2 rkl Mätiä

Valmistusohje

Vatkaa puolet (2dl) kuohukermaa kevyesti vaahdoksi. Notkista smetana ja lisää vaahtoon. Lisää mätiä ja mausta suolalla sekä sitruunalla.

Pilko salottisipulit ja fenkolit rouheiksi paloiksi ja siirrä kattilaan ravunkuorien kanssa. Lisää kattilaan voita, ja paista hetki ravun kuoria ja kasviksia. Lisää valkoviini, kalaliemi, vesi ja iso kourallinen tilliä. Anna liemen keittyä kovalla lämmöllä. Kun liemeen on irronnut tarpeeksi makua, siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan keittymään kokoon. 

Viimeistele keitto. Lisää liemeen loppu (2dl) kermaa ja mausta. Anna vielä hetken keittyä kasaan, jotta keitto hieman paksuuntuu. 

Annostele keitto lautaselle ja lisää mätismetana vaahtoa päälle. Koristele.  

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!