MasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 1 rkl Voita
- 3 kpl Shalottisipulia
- 2 rkl Tilliä
- 1 kpl Sitruuna
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 dl Kalalientä
- 1 dl Vettä
- 4 dl Kuohukermaa
- 150 g Smetanaa
- 2 rkl Mätiä
Valmistusohje
Vatkaa puolet (2dl) kuohukermaa kevyesti vaahdoksi. Notkista smetana ja lisää vaahtoon. Lisää mätiä ja mausta suolalla sekä sitruunalla.
Pilko salottisipulit ja fenkolit rouheiksi paloiksi ja siirrä kattilaan ravunkuorien kanssa. Lisää kattilaan voita, ja paista hetki ravun kuoria ja kasviksia. Lisää valkoviini, kalaliemi, vesi ja iso kourallinen tilliä. Anna liemen keittyä kovalla lämmöllä. Kun liemeen on irronnut tarpeeksi makua, siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan keittymään kokoon.
Viimeistele keitto. Lisää liemeen loppu (2dl) kermaa ja mausta. Anna vielä hetken keittyä kasaan, jotta keitto hieman paksuuntuu.
Annostele keitto lautaselle ja lisää mätismetana vaahtoa päälle. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku