Suomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- 10kpl Muikkuja
- 2dl Kantarelleja
- Ruisjauhoja leivitykseen
- Voita paistamiseen
- 1tl Jauhettua valkopippuria
- 1tl Kokonaisia maustepippureita
- 1rkl Etikkaa
- Sokeria
- Suolaa
- Mustapippuria
- 1kpl Laakerinlehti
- 1dl Kermaviiliä
- 1kpl Sitruuna
- Salaatteja, Herneenversoa, Kurkkua, Retiisiä, Karhunvatukoita, Tilliä, Ruiskaunokin kukkia
Valmistusohje
Perkaa muikut (osa fileiksi saakka, osasta pää ja sisälmykset pois). Pyyhi fileet, huuhtele toiset.
Mausta fileet suolalla ja ripottele fileille silputtua tilliä.
Valmista 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä). Mittaa kaikki kattilaan ja kiehauta. Ota lientä pieneen kulhoon kantarelleja varten.
Lisää kattilaan hieman murskattua maustepippuria ja laakerinlehti ja sipulilohkoja.
Rullaa fileet ja hauduta liemessä pienellä lämmöllä kypsäksi.
Mausta toinen osa muikuista suolalla ja valkopippurilla, pyöritä ruisjauhoissa ja paista voissa kypsiksi ja kauniin värisiksi.
Paista kantarellit voissa pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sienet ja etikkaliemi.
Valmista sitruunakastike sekoittamalla kermaviili, sitruuna, suola ja sokeri, mausta mustapippurilla.
Kokoa bentoboksi kauniisti leikatuista kasviksista ja salaatista, muikuista ja sitruunakastikekupista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka