MasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen resepti

mc_eps9_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • 2 siikafilettä
  • 2 fenkolia
  • 0,5 pulloa valkoviiniä
  • 0,5 rkl valkoviinietikkaa
  • siian perkeet
  • 3 dl voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 150 g sokeriherneitä
  • 2 salottisipulia
  • rapsiöljyä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 sormilimettiä

Valmistusohje

Trimmaa fenkoli ja leikkaa se kuuteen osaan, kypsennä oliiviöljyn ja suolan kanssa sous vide 85 asteessa kunnes sopivan kypsää.

Freesaa 1 hienonnettu salottisipuli kattilassa, lisää perkeet ja perään valkoviini. Redusoi ja mausta suolalla ja valkoviinietikalla. Sekoita sauvasekoittimella mukaan voita.

Freesaa salottisipuli ja valkosipuli voissa, lisää kasvisliemi ja kiehauta. Nosta sokeriherneet muutamaksi minuutiksi ja sen jälkeen valuta valtaosa nesteestä pois. Lisää hernemassa ja neste tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Lisää voita saavuttaaksesi haluttu paksuus.

Tee mandoliinilla ohuita fenkoli lastuja ja laita ne jääveteen rapsakoitumaan.

Paista kala rapsiöljyssä nahkapuoli alaspäin. Lisää pannulle voita ja kuullota kalan pintapuolta. Nosta kuivumaan liinalle.

Asettele kypsät fenkolit lautaselle, niiden päälle rapeaa fenkolia sekä fenkolitilliä.

7. Tee sokeriherneestä raita lautasen reunaan, ja nosta siika nahkapuoli ylöspäin fenkolin viereen.

8. Purista sormilimettiä sokeriherneen viereen, kaada voikastike kannuihin lautasen viereen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!