Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuoritut ravunpyrstöt ovat käyttökelpoinen ja helppo ruoka-aines. Laita niitä hyvään piiraaseen ja tarjoile lounaalla, iltapalana tai alkuruokana.

Ainekset

  • Kuudelle

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 150 g voita
  • 1 rkl jäävettä

Täyte

  • 2 tomaattia
  • 6 tuoretta herkkusientä
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 300 g ravunpyrstöjä
  • voita paistamiseen

Munamaito

  • 4 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Leikkaa voi palasiksi. Laita ne monitoimi- tai yleiskoneeseen yhdessä jauhon ja suolan kanssa. Sekoita kunnes taikinasta tulee muruinen. Kaada vesi kannen aukon kautta ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee pallo. Siirrä taikina muovipussiin ja pane se jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja haarukalla. Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia. Kuutioi tomaatti herkkusienet ja artisokanpohjat. Paista herkkusieniä voissa, kunnes neste on haihtunut.

3. Vatkaa yhteen munat, kerma ja maito sekä suola ja pippuri. Nosta täytteet piiraskuoreen ja kaada päälle munamaito. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Peitä piiras foliolla paistamisen puolivälissä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka