Piiras sieni-vihannestäytteellä
Tämä kasvisruoka tulee ruokaisammaksi, jos tarjoilet sen muutaman maukkaan kinkku- tai paahtopaistiviipaleen kera. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, ellet ehdi valmistaa taikina itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 500 g herkkusieniä tai muita sieniä
- 3 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl soijaa
- 1-2 dl juustoraastetta
- 250 g pakastettua parsakaalia
- 1 punainen paprika, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Viipaloi sienet, paista ne margariininokareessa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen ilman kantta 15-20 minuuttia, mausta soijalla.
4. Ryöppää parsakaalit nopeasti.
5. Ota piirastaikina jääkaapista. Kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Esipaista kuorta 10 minuuttia uunissa. Ota vuoka uunista.
6. Kääntele juusto, suurin osa parsakaalista sekä paprikasta muhennokseen ja kaada vuokaan.
7. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä suikaleita ja laita piiraan päälle. Pistele ruutujen väliin hieman parsakaalia ja paprikaa.
8. Paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"