Metsästäjänpata

Tämän padan voit mainiosti valmistaa myös muusta riistasta esimerkiksi kauriista tai peurasta.

Kuudelle

  • n. 1,3 kg hirvenlihaa patapaloina
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 keltasipulia
  • 250 g sieniä
  • n. 15 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • 4 dl lientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 paprikaa
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista ja laita pataan. Puuteroi päälle jauhot. Lohko sipulit, ruskista ne ja sitten sienet ja laita pataan. Lisää katajanmarjat ja laakerinlehti.

2. Lisää liemi ja viini ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1-1 ½ tuntia.

3. Paloittele paprikat ja lisää ne, kun puolet keittoajasta on kulunut. Lisää kerma keittämisen loppua kohti. Maista ja mausta tarvittaessa, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.