Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Metsästäjänpata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän padan voit mainiosti valmistaa myös muusta riistasta esimerkiksi kauriista tai peurasta.

Kuudelle

  • n. 1,3 kg hirvenlihaa patapaloina
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 keltasipulia
  • 250 g sieniä
  • n. 15 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • 4 dl lientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 paprikaa
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista ja laita pataan. Puuteroi päälle jauhot. Lohko sipulit, ruskista ne ja sitten sienet ja laita pataan. Lisää katajanmarjat ja laakerinlehti.

2. Lisää liemi ja viini ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1-1 ½ tuntia.

3. Paloittele paprikat ja lisää ne, kun puolet keittoajasta on kulunut. Lisää kerma keittämisen loppua kohti. Maista ja mausta tarvittaessa, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata