Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mykonoksen kanipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Älä säästele sipulia, kun teet tätä pataa, ruoan muheva maku on juuri runsaan sipulin ansiota. Tarjoile pataa pelkästään leivän kanssa tai ehkä keitettyjen perunoiden keralla nälkäisimmille. Tietenkin voit käyttää kanin sijaan myös jänistä tai kokeilla reseptiä vaihtamalla lihaksi broilerin.

Viidelle

  • 2 kg kania (luineen)
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 6 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3/4 tl muskottiraastetta
  • 1 ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 ½ kuivaa valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa kani paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhossa.

2. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada oliiviöljy pataan ja kuumenna voimakkaasti. Kun öljy on kuumaa, mutta ei vielä savua, lisää sipulit. Paista niitä 5-6 minuuttia ja lisää sitten muskottiraaste ja timjami. Kaada päälle viini ja viinietikka, lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti sekä suolaa. Sulje kansi ja alenna lämpöä.

3. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja kaada siihen niin paljon öljyä, että pohja peittyy. Paista pienissä erissä kanipaloja niin kuumassa öljyssä, että se melkein alkaa savuta. Siirrä lihat pataan.

4. Lisää kanalientä sen verran, että nestettä padassa on 3/4 lihojen korkeudesta. Sulje kansi ja keitä miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Voi viedä 1,5 tuntiakin ennen kuin kaninliha on mureaa. Keitä mieluummin vähän liian kauan kuin päinvastoin.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata