Riistapata kantarellien kera
Ohjeen hirvenlihan voi tietenkin vaihtaa muuhunkin riistaan tai miksei naudanlihaankin. Keitetyistä perunoista puristettu perunalumi, tavallinen perunasose tai kokojyväriisikin sopivat erinomaisesti lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g hirvenlihaa
- 10 pikkusipulia
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl porteria
- 3 dl tummaa häränlihalientä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 5 katajanmarjaa
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 l tuoreita kantarelleja
Koristeluun
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne voissa. Nosta pataan. Paista lihakuutiot erissä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä paistetut lihakuutiot pataan, ripottele päälle vehnäjauhoa ja sekoita kunnolla.
2. Vispaa pannu oluella ja kaada lihojen päälle pataan. Lisää lihaliemi sekä katajanmarjat, soija ja puolukkahillo. Anna padan kiehua noin 20 minuuttia.
3. Laita kantarellit kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kaiken nesteen haihtua keskilämmöllä. Kuumenna pannua lisää, lisää voita ja paista hetki. Kääntele paistetut sienet pataan ja anna kiehua mukana viime minuutit keittoajasta. Koristele persiljalla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka