Katalonialainen lammaspata

Espanjalainen paella on varmasti yksi maailman tunnetuimmista riisiruoista. Siitä on olemassa loputtomasti erilaisia muunnoksia, joissa käytetään broileria, lammasta, kania, muuta riistaa tai erilaisia äyriäisiä. Tämä pataruoka on läheistä sukua paellalla, mutta vaivattomampi valmistaa. Raikas salaatti täydentää aterian.

4 annosta

  • 600-800 g luutonta lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 250 g pakasteherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt sahramia
  • ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 6 dl kanalientä
  • 4 dl riisiä
  • voita tai margariinia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit, säästä liemi. Ruskista lihakuutiot kahdessa erässä ja siirrä hetkeksi sivuun.

2. Sulata paksupohjaisessa padassa ruokalusikallinen voita. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota pari minuuttia, älä ruskista. Lisää tomaatit liemineen, timjami, laakerinlehti, sahrami sekä suola ja pippuri.

3. Lisää pataan lihat ja kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan. Sekoita joukkoon riisi ja jätä pata hautumaan miedolle lämmölle vielä 20 minuutiksi. Lisää pataan tarvittaessa kanalientä tai vettä. Kun valmistusaikaa on jäljellä 5 minuuttia, lisää herneet. Tarjoa suoraan padasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!