Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

Onko sinulla hirvenlihaa pakastimessa? Silloin voit tehdä upeaa, vahvaa pataruokaa, jonka kastikkeessa on syksyinen pihlajanmarjan maku. Ohjeenmukainen pata voidaan tehdä myös naudan- tai vasikanlihasta. Tarjoile keitetyn riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 500 g hirven sisäpaistia
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl voita
  • 250 g sieniä
  • 1 ½ dl lihalientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipulit ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Pane sienet hikoilemaan keskilämpöiseen pannuun, kunnes neste on haihtunut, lisää lämpöä, laita pannulle voi ja paista sipulit. Nosta sienet pannulta ja pane sivuun. Paista sipulisilppu ja porkkanalantit voissa. Siirrä sipulit ja porkkanat pataan.

2. Leikkaa liha samankokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihat erissä pannulla ja siirrä pataan. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Keitä kannen alla 25 minuuttia. Silppua persilja.

3. Lisää pataan sienet, sekoita kastikkeeseen pihlajanmarjahyytelö ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.