Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Onko sinulla hirvenlihaa pakastimessa? Silloin voit tehdä upeaa, vahvaa pataruokaa, jonka kastikkeessa on syksyinen pihlajanmarjan maku. Ohjeenmukainen pata voidaan tehdä myös naudan- tai vasikanlihasta. Tarjoile keitetyn riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 500 g hirven sisäpaistia
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl voita
  • 250 g sieniä
  • 1 ½ dl lihalientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipulit ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Pane sienet hikoilemaan keskilämpöiseen pannuun, kunnes neste on haihtunut, lisää lämpöä, laita pannulle voi ja paista sipulit. Nosta sienet pannulta ja pane sivuun. Paista sipulisilppu ja porkkanalantit voissa. Siirrä sipulit ja porkkanat pataan.

2. Leikkaa liha samankokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihat erissä pannulla ja siirrä pataan. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Keitä kannen alla 25 minuuttia. Silppua persilja.

3. Lisää pataan sienet, sekoita kastikkeeseen pihlajanmarjahyytelö ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata