Peurapata
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g peuran (tai poron) paistia
- 3 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 3 rkl sinappia
- 4 dl kermaa
- 4 cl konjakkia
- timjamia
- mustapippuria
- suolaa
- öljyä paistamiseen
- riisiä tai perunoita
Valmistusohje
Leikkaa liha kuutioiksi ja sipuli, porkkana ja valkosipuli eri muotoisiksi paloiksi. Nosta palat suureen kulhoon ja kaada päälle konjakkia ja sinappia. Sekoita ja anna marinoitua ainakin puoli tuntia.
Kiehauta kerma sivukeittimelle nostetussa kattilassa ja mausta se timjamilla, mustapippurilla ja lihojen marinadiliemellä. Kun olet kaatanut liemen lihoista kerman joukkoon, sivele marinoidut palat öljyllä ja grillaa niiden pinnat. Nosta grillatut palaset kiehuvaan kermaan ja hauduta tovi. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä tai uuniperunoita ja salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku