Raikkaita juhannusjuomia
Tervetuliaisdrinkki tai raikas aperitiivi ennen juhannuspäivällistä. Ilman alkoholia tai alkoholin kera. Ilman jäitä, ilman minttua, ilman mansikoita tai niiden kera... Näiden juomien salaisuus piilee mehujääkuutioissa, jotka sulaessaan eivät laimenna juomia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 hengelle
Alkoholiton karpalodrinkki
- 1 dl karpalomehua
- 1 dl sitruunalimonadia
- jääkuutioita
- tuoretta minttua
Viinidrinkki
- 1 dl roséviiniä
- 1 dl sitruunalimonadia
- mansikoita
- jääkuutioita
- tuoretta minttua
Vodkadrinkki
- 4 cl vodkaa
- jääkuutioita
- 1 1/2 dl sitruunalimonadia
- mansikoita
- tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Laita jo edellisenä päivänä pakastimeen karpalomehua jääkuutiorasioihin tai -pusseihin, niin että niitä riittää tarpeeksi moneen drinkkiin. Juhlapäivänä puhdista ja perkaa mansikat, huuhdo mintunoksat.
2. Alkoholiton karpalodrinkki: Kaada karpalomehu korkeaan lasiin, täytä limulla. Lisää jääkuutioita ja minttua. Lapset haluavat tavallisesti mansikkansa erikseen, ei sekoitettuna juomaan.
3. Viinidrinkki: Kaada roséviini korkeaan lasiin, täytä limulla, lisää jääkuutioita, mansikoita ja minttua.
4. Vodkadrinkki: Kaada vodka korkeaan lasiin, täytä limulla, lisää jääkuutioita, mansikoita ja minttua. Kippis!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka