Koko Suomi leipoo: Anne-täytekeksi

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_ANNE-IKKULEIPÄ_KATJA

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin Anne-täytekeksi.

Keksitaikina

  • 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g siro kidesokeria
  • 2 limen kuori raastettuna
  • 150 g kylmää voita kuutioituna
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen

Täytemarmeladi

  • 150 g Kuningas marjasekoitus, Pakkasmarja
  • 100 g hillosokeria

Pikeeri

  • 300 g tomusokeria
  • n.50-60 g limen mehua
  • elintarvikevärejä ja koristeita tarpeen mukaan

Valmistusohje

KEKSIT: Piirrä ja leikkaa pahvista oman näkemyksesi mukainen sapluuna Anne Kukkohovista, jota käytät keksimuottina. Sapluunan tulee olla iso, min. 15cm x 25cm. Yhdistä kulhossa jauhot, suola, sokeri ja limen kuori. Nypi kylmä voi joukkoon pienissä erissä, kunnes massa on murumaista. Riko kananmunien rakenne ja sekoita muun keksitaikinan joukkoon. Vaivaa kevyesti, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina kelmuun ja laita vartiksi lepäämään jääkaappiin. Kauli taikinasta levy ja leikkaa sapluunaa apuna käyttäen kaksi kappaletta Annen mallista keksiä. Paista.

MARMELADI: Sulata ja kiehuta marjat kattilassa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä seosta noin 20 minuuttia. Poraa valmis marmeladi sauvasekoittimille tasaiseksi ja jäähdytä.  

KOKOAMINEN: Levitä marmeladia pohjan päälle ohut tasainen kerros, nosta toinen pohja kanneksi marmeladin päälle. 

PIKEERI: Siivilöi tomusokeri yleiskoneen kulhoon ja lisää limemehua tarpeeksi saavuttaaksesi halutun rakenteen. Värjää pikeeri haluamasi väriseksi ja koristele jäähtyneistä kekseistä kauneimmat Annet ikinä!


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!