Koko Suomi leipoo: Anne-täytekeksi
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin Anne-täytekeksi.
Keksitaikina
- 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- 150 g siro kidesokeria
- 2 limen kuori raastettuna
- 150 g kylmää voita kuutioituna
- 1 kananmuna
- 1 keltuainen
Täytemarmeladi
- 150 g Kuningas marjasekoitus, Pakkasmarja
- 100 g hillosokeria
Pikeeri
- 300 g tomusokeria
- n.50-60 g limen mehua
- elintarvikevärejä ja koristeita tarpeen mukaan
Valmistusohje
KEKSIT: Piirrä ja leikkaa pahvista oman näkemyksesi mukainen sapluuna Anne Kukkohovista, jota käytät keksimuottina. Sapluunan tulee olla iso, min. 15cm x 25cm. Yhdistä kulhossa jauhot, suola, sokeri ja limen kuori. Nypi kylmä voi joukkoon pienissä erissä, kunnes massa on murumaista. Riko kananmunien rakenne ja sekoita muun keksitaikinan joukkoon. Vaivaa kevyesti, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina kelmuun ja laita vartiksi lepäämään jääkaappiin. Kauli taikinasta levy ja leikkaa sapluunaa apuna käyttäen kaksi kappaletta Annen mallista keksiä. Paista.
MARMELADI: Sulata ja kiehuta marjat kattilassa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä seosta noin 20 minuuttia. Poraa valmis marmeladi sauvasekoittimille tasaiseksi ja jäähdytä.
KOKOAMINEN: Levitä marmeladia pohjan päälle ohut tasainen kerros, nosta toinen pohja kanneksi marmeladin päälle.
PIKEERI: Siivilöi tomusokeri yleiskoneen kulhoon ja lisää limemehua tarpeeksi saavuttaaksesi halutun rakenteen. Värjää pikeeri haluamasi väriseksi ja koristele jäähtyneistä kekseistä kauneimmat Annet ikinä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"