MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7827

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Vaihe 1

  • 300 g mantelijauhetta
  • 300 g tomusokeria

Vaihe 2

  • 110 g kanamunan valkuaisia
  • 30 g sokeria

Vaihe 3

  • 300 g sokeria
  • 1 dl vettä

Vaihe 4

  • 110 g kananmunan valkuaisia
  • Väriainetta (vihreä)

Täyte

  • 200 g karviaismarjoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kuumenna uuni 140 astetta. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri valmiiksi kulhoon odottamaan.
Vaahdota 110 grammaa valkuaisia ja lisää 30 grammaa sokeria joukkoon vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita 300 grammaa sokeria ja desi vettä kattilaan ja kuumenna se 110-120 asteiseksi. 

Kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes seoksen lämpötila on 37-40 asteista. Sekoita väriaine 110 grammaan valkuaisia, älä vatkaa. Lisää manteli-tomusokeri värjättyyn valkuaiseen ja lisää lopuksi marenkivaahto kolmessa erässä taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän, mutta sen verran että massasta tulee tasaista. Kaada massa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille 2 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Kopauta pelti pöytään ja jätä keksit kuorettumaan. Tämä vaihe on tärkeä, jotta keksiin tulee uunissa pitsijalka. Kuorettuminen vaatii 30-60 min, keksit on valmiita uuniin kun pintaa koskettaessa sormeen ei jää taikinaa. 

Paista kiertoilmauunissa 140 asteessa noin 13-15 min. Tee täyte. Keitä marjat ja sokeri. Keittämisen aikana voit samalla rikkoa vispilällä marjojen rakennetta. Kaada hillo korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi hilloke lopuksi sileäksi ja laita pursotinpussiin jääkaappiin jäähtymään.
Laita hilloa jäähtyneelle macarons keksille ja paina toinen keksi sitä vasten, jotta muodostuu kauniita leivoskeksejä.
Nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.