MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Vaihe 1
- 300 g mantelijauhetta
- 300 g tomusokeria
Vaihe 2
- 110 g kanamunan valkuaisia
- 30 g sokeria
Vaihe 3
- 300 g sokeria
- 1 dl vettä
Vaihe 4
- 110 g kananmunan valkuaisia
- Väriainetta (vihreä)
Täyte
- 200 g karviaismarjoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Kuumenna uuni 140 astetta. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri valmiiksi kulhoon odottamaan.
Vaahdota 110 grammaa valkuaisia ja lisää 30 grammaa sokeria joukkoon vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita 300 grammaa sokeria ja desi vettä kattilaan ja kuumenna se 110-120 asteiseksi.
Kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes seoksen lämpötila on 37-40 asteista. Sekoita väriaine 110 grammaan valkuaisia, älä vatkaa. Lisää manteli-tomusokeri värjättyyn valkuaiseen ja lisää lopuksi marenkivaahto kolmessa erässä taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän, mutta sen verran että massasta tulee tasaista. Kaada massa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille 2 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Kopauta pelti pöytään ja jätä keksit kuorettumaan. Tämä vaihe on tärkeä, jotta keksiin tulee uunissa pitsijalka. Kuorettuminen vaatii 30-60 min, keksit on valmiita uuniin kun pintaa koskettaessa sormeen ei jää taikinaa.
Paista kiertoilmauunissa 140 asteessa noin 13-15 min. Tee täyte. Keitä marjat ja sokeri. Keittämisen aikana voit samalla rikkoa vispilällä marjojen rakennetta. Kaada hillo korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi hilloke lopuksi sileäksi ja laita pursotinpussiin jääkaappiin jäähtymään.
Laita hilloa jäähtyneelle macarons keksille ja paina toinen keksi sitä vasten, jotta muodostuu kauniita leivoskeksejä.
Nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku