Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_BACKBYN_HÄTÄVARA_MARKKU_KUVA_ANNA_GREUS
Julkaistu 23.11.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa tehtiin Backbyn hätävarakakku

Kuivakaapin tyhjennys brownie

  • 75 g fariinisokeria
  • 75 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 120 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 6 g suolaa
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 30 g rouhittuja pähkinöitä
  • 100 g pakastevadelmia, Pakkasmarja
  • Käytä pohjassa lisäksi yhtä raaka-ainetta, jota käytät myös koristelussa.
  • (Irtopohjavuoka n. 24 cm)

Valmistusohje

OHJE: Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Ruskista voi kattilassa ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun.Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele 1/3 munasokerivaahdosta hieman jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon, ja tämän jälkeen nostele seos takaisin 2/3 munasokerivaahdon joukkoon. Nostele tasaiseksi ja siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe massan joukkoon. Lopuksi sekoita vielä valitsemasi raaka-aine, pähkinät ja jäiset vadelmat massan joukkoon. Laita valmis massa irtopohjavuokaan ja paista n.18 -20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsynyt, mutta keskeltä vielä super kostea. Jäähdytä valmis pohja hyvin ennen käyttöä.

KORISTELU: Valmista tarjolla olevista raaka-aineista haluamasi täytteet ja koristeet. Ole luova ja hullu!

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo