Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Kookos-vadelma-suklaatartaletit

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNÄYTETEHTÄVÄ_RAKKAUSLEIVONTAA_LEA-2
Julkaistu 17.11.2020 15:09

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Tartalettipohja 12 kpl

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g sokeria
  • 250 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 50 g tummaa kaakaojauhetta

Vadelmahillo

  • 150 g vadelmia (pakaste), Pakkasmarja
  • 75 g hillosokeria

Kookosvaahto

  • 750 g kookoskermaa (Pirkka parhaat)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Muropohjien päälle

  • 100 g tummaa suklaata

Koristeeksi

  • 150 g tuoreita vadelmia
  • 50g tummaa suklaata

Valmistusohje

TARTALETTIPOHJA: Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe toisessa kulhossa. Siivilöi ja sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Valmis taikina on hyvin murumaista. Painele taikina ohuesti tartalettivuokien reunoille ja pistele haarukalla pohjaan reikiä. Laita pohjat hetkeksi kylmään ennen paistoa. Paista 175 asteessa noin 12-14 minuuttia. Painele pohjia paiston jälkeen varovasti tasaisemmiksi esimerkiksi lusikan avulla. Hetken jäähdytyksen jälkeen kumoa tartalettipohjat ritilälle jäähtymään.

VADELMAHILLO: Mittaa vadelmat kattilaan ja lämmitä höyryäviksi.  Lisää sekaan sokeri, kiehauta ja keitä liedellä noin 10 minuuttia tai kunnes hillo alkaa hyytyä. Jäähdytä hillo kylmässä vesihauteessa.

KOOKOSVAAHTO: Aseta kookoskerma jääkaappiin jähmettymään yön yli (huom! Tämä täytyy tehdä etukäteen). Säilytä purkkia ylösalaisin, jotta mahdollinen neste valuu purkin yläosaan. Avaa purkki ja kaada mahdollinen neste pois. Kaada kerman kiinteä osa vatkauskulhoon. Mausta kookoskerma sokereilla ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Laita pursotinpussiin, jossa on iso kukkatylla (Wilton 1B kaltainen). Nosta jääkaappiin odottamaan koristelua.

LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Sulata suklaa mikrossa ja sivele sitä valmiiden tartalettipohjien sisäpinnalle ohuelti. Nosta hetkeksi kylmään kovettumaan. Laita pohjalle ohut kerros vadelmahilloa. Pursota vaahdotettua kookoskermaa hillon päälle ruusumaiseen muotoon. Käytä kuvion aikaansaamiseksi isoa tähtityllaa. Valmista suklaasta koristeet temperoimalla suklaa ja pursottamalla siitä 1mm pyöreällä tyllalla sydämiä. Asettele leivoksen keskelle tuoreita vadelmia ja suklaasydämiä.  

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo