DONITSITAIKINA: Erottele neljä kananmunaa kolmeen kulhoon seuraavasti: yhteen 1 muna ja kaksi valkuaista donitsitaikinaa varten, yhteen kolme keltuaista diplomaatinkermaa varten. Vatkaa munat (1 muna ja 2 valkuaista) ja sokeri vaahdoksi. Raasta yhden sitruunan kuori. Lisää vaahtoon kerma, rypsiöljy sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita rypsiöljy kuumenemaan mittarin kanssa. Kauli taikina 1,5cm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla taikinasta 8 pyöreää donitsia, tee reikä sormin. Kypsennä donitseja öljyssä 180 asteessa 2 minuuttia per puoli. Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ja pyöräytä vielä kuumana sokeri-kaneli-suola-seoksessa
KINUSKI JA KINUSKIPOPPARIT: Kuumenna vettä ja sokeria kolmen litran kattilassa keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut (älä sekoita). Nosta sitten lämpöä ja anna seoksen kiehua ruskeaksi. Ota seos pois liedeltä, kaada kattilaan kerma ja sekoita voimakkaasti (kuohuu kovasti). Nosta kattila uudelleen liedelle ja lisää sekaan paloiteltu voi. Anna kinuskin jäähtyä ennen kuin kaadat sen donitsien päälle. Säästä noin desi kinuskista poppareille. Kypsennä popparit mikrossa ja pyörittele loppu kinuski poppareihin. Nouki poppareita leivinpaperin päälle ja suihkuttele ne kauttaaltaan kimallesuihkeella.
DIPLOMAATIN KERMA: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kaavi vaniljatanko, laita siemenet ja maito pieneen kattilaan ja laita hellalle kuumenemaan. Sekoita toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri ja lisää vielä jauhot (maidolla voi tarvittaessa ohentaa). Lisää kolmasosa kuumasta maidosta ohuena nauhana keltuaismassan sekaan voimakkaasti sekoittaen. Toista vielä toisen kerran ja lisää sitten seos takaisin kattilaan viimeisen maitotilkan joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia hiljalleen. Purista liivatteista vesi ja lisää kuuman kiisseli joukkoon ja sekoita. Metalliseen astiaan, paina kelmu kiisselin päälle ja jäähdytä hetki kylmässä (huoneenlämpö
tavoitteena). Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Kääntele kerma huoneenlämpöisen, vispilällä notkistetun vaniljakiisselin joukkoon
MINIMARENGIT: Laita uuni kuumenemaan sataan asteeseen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kovan vaahdon sekaan vähitellen. Lisää pastaväriä suoraan pursotinpussin reunalle, jossa on pieni tähtitylla. Lisää marenkimassa pursotinpussiin ja pursota pellille pikkumarenkeja. Kuivata marenkeja tunti uunissa, ja anna jäähtyä, kunnes marengit on aika asetella donitsien päälle
MARINOIDUT OMENAVIIPALEET: Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi ja jäähdytä seos. Pilko omena kuorineen mandoliinin pienellä suikaleterällä. Laita omenasuikaleet jäähtyneeseen etikkaliemeen ja anna marinoitua jääkaapissa, kunnes on aika laittaa suikaleet koristeeksi
KOKOAMINEN: Siirrä jäähtynyt kinuski pursotinpussiin ja pursota jäähtynyt kinuski sokeroitujen, jäähtyneiden donitsien päälle. Pursota diplomaatin kermaa tähtityllalla Asettele päälle ensiksi marinoidut omenasuikaleet. Asettele omenoiden lomaan kultaiset kinuskipopparit.