Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps5_beautyshots2_krista_002
Kristan Heart of rainbow -kakku.
Julkaistu 31.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen jakson taidonnäytetehtävässä leivottiin Pride-teemaisia kakkuja.

Porkkanakakkupohja

  • 3 kpl Kananmunia
  • 2,5 dl Sokeria
  • 3,5 dl Vehnäjauhoja
  • 1,5 tl Leivinjauhetta
  • 1,5 tl Soodaa
  • 1,5 tl Vaniljasokeria
  • 1,5 tl Kanelia
  • 2 dl Porkkanasosetta
  • 1,5 dl Rypsiöljyä
  • Ripaus suolaa

Kakkuvuoan voiteluun

  • Vuokaspray

Kakun kostuttamiseen

  • 1,5dl maitoa

Lemon curd

  • 1 kpl Sitruuna
  • 2 dl Tomusokeria
  • 1 kpl Kananmuna
  • 35 g Voita

Valkosuklaatäyte

  • 145 g Valkosuklaata
  • 2 dl Vispikermaa
  • 200 g Tuorejuustoa
  • Maun mukaan sokeria

Marenkivoikreemi

  • 5 kpl Valkuaisia
  • 5 kpl Sokeria
  • 0,75 dl Vettä
  • 430 g voita (huoneenlämpöinen)
  • Vaniljasokeria 2 tl
  • tippa violettia pastaväriä

Koristelu

  • 2 kpl Riisipaperia
  • 2 dl Rypsiöljyä
  • Tippa pinkkiä pastaväriä
  • 1 dl Vesi

Ganache

  • 100 g Valkosuklaata
  • ½ dl Vispikermaa
  • Pastavärit: keltainen, punainen, sininen, vihreä

Valmistusohje

Porkkanakakkupohja:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen porkkanasose, öljy ja jauhoseos (jauhoseos siivilän läpi). Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin.

Kaada taikina voideltuun 20cm irtopohjavuokaan. Paista 200°C n.45min. Voit laittaa paiston lopussa kakun päälle leivinpaperi, jos pinta alkaa liikaa tummua. Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille ja irrota irtopohjavuoka varovasti. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Lemon curd:

Pese sitruunat. Raasta keltainen kuoriosa ja purista puolikkaista mehut. Kiehauta kattilassa sitruunamehu, sitruunankuori, tomusokeri ja munat koko ajan sekoitellen. Anna kypsyä hetken. Kun seos alkaa sakeutua sammuta levy ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu voi, sekoita ja laita tiiviisti suljettavaan purkkiin. Jäähdytä.

Valkosuklaatäyte:

Sulata valkosuklaa. Vaahdota vispikerma. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita jäähtyneen suklaasulan kanssa. Nostele kermavaahto nuolijalla suklaa-tuorejuustotäytteen sekaan. Mausta tarvittaessa sokerilla.

Marenkivoikreemi:

  • Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. 
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
  • Kuumenna sokerivesi 121°C, käytä digitaalimittaria. 
  • Kaada sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on 30-35 asteista. 
  • Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää se pienissä erissä vaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista vielä, kunnes seos on vaaleaa, sileää ja kuohkeaa. 
  • Mausta vaniljasokerilla. 
  • Taita kreemin keltaisuutta tipalla violettia pastaväriä.

Kakun täyttäminen:

  • Kostuta kakkupohjaa hieman maidolla. Pursota ohut nauha marenkivoikreemiä kakun reunoille. Levitä kreeminauhan sisään puolet lemoncurdista ja puolet valkosuklaatäytteestä.
  • Laita seuraava kakkupohja ja toista edellinen. 
  • Laita kakun kansiosa päällimmäiseksi ja kostuta maidolla.
  • Anna hetken jähmettyä jääkaapissa.
  • Kuorruta kakku marenkivoikreemillä ja anna jähmettyä. 
  • Keikauta kakku varovasti pystyyn.

Koristelu:

  • Kuumenna rypsiöljy kattilassa.
  • Kokeile pienellä riisipaperipalalla, onko öljy tarpeeksi kuumaa (rypistyykö paperi hetkessä)
  • Leikkaa riisipaperista neljä erikokoista ympyrää. 
  • Nosta riisipaperit yksi kerrallaan öljyyn, ne rypistyvät heti kukan muotoon. Nosta kukat pois öljystä paperin päälle kuivumaan.
  • Kuivuneiden riisipaperikukkien reunat voi kostuttaa pinkissä vedessä, joka on värjätty pinkillä pastavärillä.

Ganache:

  • Sulata ja sekoittele kattilassa paloiteltu valkosuklaa ja kerma tasaiseksi.
  • Jaa ganache pieniin astioihin ja värjää sateenkaaren väreihin.
  • Valuta kylmän kakun päälle pullolla ohuet raidat.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo