Pohjat:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe kulhossa sekaisin.
- Tehdään pohja kolmen vuoan taktiikalla, eli ota kolme samankokoista kakkuvuokaa (halkaisija n. 20 cm) ja voitele ja korppujauhota vuoat huolella.
- Vatkaa 4,5 kananmunaa ja 2,25 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan muutama tippa appelsiiniaromia.
- Lisää 2,5 dl jauhoseosta munavaahtoon ja kääntele sekaisin.
- Jaa taikina kolmeen yhtä suureen määrään omiin kulhoihinsa. Värjää nyt taikinat kolmella eri värillä. Sekoita väriä pieni nokare/pari-kolme tippaa taikinan sekaan varovasti, jottei vaahto laske. Väri näkyy hieman voimakkaampana pohjassa, sitten kun taikina on kypsennetty.
- Kaada taikinat vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 10–15 min. Paistoaika riippuu vuoan koosta, eli siitä miten paksulti taikinaa on. Tarkista kypsyys tikulla.
- Kumoa pohjat heti uunista oton jälkeen ja peitä kevyesti esim. liinalla tai foliolla, ettei kuivahda jäähtyessään.
- Toista taikinan teko vielä uudestaan kolmella muulla värillä, jotta saat kuusi eriväristä pohjaa.
Smetanakinuski:
- Sekoita sokeri smetanaan ja jätä jääkaappiin n. tunnin ajaksi, jotta sokeri sulaa smetanan joukkoon.
- Vatkaa kylmänä kuohkeaksi.
- Laita pursotuspussiin.
Appelsiinicurd:
- Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta niistä kuoren värillinen osa talteen ja purista mehu.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Erottele kananmunista keltuaiset. Säästä myös valkuaiset puhtaaseen kulhoon, niistä tehdään marenkikoristeet myöhemmin.
- Sekoita appelsiinimehu (n. 2 dl), appelsiininkuori, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee (5-10min). Älä anna kiehua kovasti, ettei seos juoksetu.
- Ota seos pois hellalta ja vatkaa joukkoon voi pieninä nokareina.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja vatkaa ne myös seoksen joukkoon.
- Anna jäähtyä.
Sydänmarengit:
- Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
- Asettele viisi grillitikkua pellille leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa ja sokerihippuja ei enää tunnu vaahdon seassa.
- Ota pursotuspussi ja laita siihen tähtitylla. Pyyhkäise pursotuspussin sisäpintaan (raitana kärjestä kohti leveää päätä) nokareet kaikkia elintarvikevärejä esim. siveltimellä tai muulla ohuella välineellä. Ne leviävät sieltä pursotettaessa sopivasti marengin sekaan.
- Täytä pussi sitten marenkivaahdolla ja pursota pellille erikokoisia sydämiä siten, että kussakin grillitikussa on kiinni yksi sydän. Sekä jokunen sydän vielä irralleen.
- Paista uunin alatasolla 1 h.
- Paiston jälkeen voi avata uuniluukun raolleen ja jättää marengit uunin jälkilämpöön vielä jäähtymään.
Voikreemi:
- Vatkaa huoneenlämpöistä voita, kunnes se vaalenee ja kuohkeutuu.
- Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vanilja ja jatka vatkaamista muutama minuutti.
- Lisää halutessasi appelsiini-(tai muuta) aromia pari tippaa ja vatkaa vielä hetki.
- Jaa kreemistä 3 x 2 rkl erillisiin kuppeihin. Kulhoon jäänyt osa jätetään värjäämättä, kolme muuta pienempää määrää värjätään lilaksi, vihreäksi ja oranssiksi sekoittamalla pieni määrä elintarvikeväriä kreemiin.
- Ota pala kelmua ja lusikoi värilliset kreemit kelmulle vieri viereen ”pötköiksi”. Kääri kelmun avulla pötköt yhdeksi patukaksi, leikkaa toinen pää kelmupatukasta auki ja laita tuo avoin pää edellä pursotuspussiin, jossa tähtitylla.
Kostutus
- Sekoita vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa.
- Lisää sitruunamehu sokeriliemeen.
Piiloteksti:
- Kirjoita teksti ”Love is love” elintarviketussilla vohvelipaperille n. 2 cm korkeilla kirjaimilla ja leikkaa paperi niin, että se on hieman pidempi, kuin teksti ja maks. 3 cm korkea.
- Leikkaa reunakalvosta suikale, mikä on kakun halkaisijan levyinen ja sentin korkeampi, kuin vohvelipaperi.
Pistaasipraliini:
- Öljyä leivinpaperi.
- Rouhi pähkinät pieneksi ja levitä öljytylle paperille.
- Jos pähkinät ovat suolaamattomia, niin ripota hieman suolaa pähkinöiden päälle.
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja keitä, kunnes seoksen väri on kauniin kultainen. Sekoita vain tarvittaessa.
- Kaada sokerisiirappi pistaasirouheen päälle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa/murskaa jäähtynyt praliini muruiksi.
Kakun kokoaminen:
- Nosta aluksi pohjakerrokset päällekkäin ja siisti reunat sahalaitaisella veitsellä tasaiseksi. Sateenkaaren värit tulevat paremmin esiin, kun paistopintainen reuna leikataan pois.
- Jätä sitten tarjoilulautaselle vain lila pohja ja kostuta se muutamalla ruokalusikallisella kostutuslientä.
- Pursota ensin pohjan reunojen päälle värjäämätöntä voikreemiä. Sen on tarkoitus auttaa pohjia liimaantumaan paremmin yhteen ja samalla se estää appelsiinicurdin pursuamisen pois pohjien välistä.
- Levitä nyt pohjalle pari ruokalusikallista appelsiinicurdia.
- Pursota smetanavaahtoa spiraalin mallisena raitana curdin päälle.
- Aseta sitten sininen pohja päälle ja paina kevyesti kiinni alla olevaan täytteeseen.
- Kostuta ja täytä samoin, kuin ensimmäinen.
- Toista vihreän, keltaisen ja oranssin pohjan kohdalla samoin.
- Viimeiseksi tulee punainen pohja, kostuta myös se.
- Levitä värjäämätöntä voikreemiä ohuelti siihen kohtaan kakun päälistä, johon piiloteksti tulee.
- Aseta vohvelipaperi, jossa teksti on, kreemin päälle.
- Sovita reunakalvoliuska tekstin päälle niin, että siitä jää n. sentin pätkä kakun ”ulkopuolelle”. Lyhennä liuskaa tarvittaessa. Jätä tämä pätkä töröttämään kakun pinnan vasemmasta reunasta.
- Levitä kreemiä kakun koko päälipintaan, jolloin reunakalvo jää kreemin alle piiloon, pois lukien se pieni ”kädensija” kakun reunan ulkopuolella.
- Kakun on tarkoitus olla nakukakku, eli jätä reunat kokonaan ilman kreemiä ja tasoita vain väleistä pursuneet kreemit lastalla.
- Pursota värjätyllä kreemillä ruusukkeita kakkuun.
- Asettele marenkisydämet kakkuun. Tikussa olevat kakun päälle ja irrallisia kylkiin.
- Ripottele rouhittua pistaasipraliinia kakun päälle, sekä painele sitä myös kylkien alaosaan.
Vielä:
- Leikkaa muistilapusta pieni tarrallinen sydämen muotoinen suikale, kirjoita siihen ”nosta” ja liimaa se kakusta näkyvään reunakalvon lipareeseen ”käyttöohjeeksi”.
- Ennen kakun leikkaamista nostetaan siis reunakalvo irti kakusta, jolloin alta paljastuu piiloteksti.