Kakkupohja:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää yksi osa keltaisella, toinen punaisella ja kolmas vihreällä. Laita taikinat pursotinpusseihin.
- Pursota taikinoita vuorotellen pellin keskelle. Tasoita lastalla varovasti, jotta värit eivät täysin sekoitu toisiinsa.
- Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.
- Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta.
- Leikkaa jäähtyneestä pohjasta viisi kappaletta ympyröitä (halkaisija 15cm). Kaikkia ympyröitä ei välttämättä saa leikattua pohjasta kokonaisina.
Vadelmamousse:
- Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä vadelmia ensin kiehuvassa vedessä vähintään 5 minuuttia. Säästä keitinvedestä tilkka liivatteiden sulattamista varten.
- Soseuta vadelmat esimerkiksi tehosekoittimella.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto. Voit myös vatkata molempien täytteiden kermat yhtä aikaa ja lisätä joukkoon molempien täytteiden tuorejuustot, jaa tällöin täyte puoliksi kahteen kulhoon.
- Kuumenna tilkka vettä kattilassa, kiehauta ja lisää pehmentyneet liivatteet joukkoon.
- Lisää kerma-tuorejuustoseokseen vadelmasose ja liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa joukkoon sokeria.
- Nosta jääkaappiin tai pakastimeen tekeytymään hetkeksi.
Minttusuklaamousse:
- Sulata Pätkis-suklaalevy mikrossa tai kattilassa.
- Lisää sulatettu suklaa aiemmin valmistamasi toisen kerma-tuorejuustoseoksen puolikkaan joukkoon.
- Rouhi valmiiksi Pätkis Bites -palat (rouhe ripotellaan täytteen päälle kokoamisvaiheessa).
- Nosta jääkaappiin tai pakastimeen tekeytymään hetkeksi.
Kakun kokoaminen ja täyttäminen:
- Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri, kostuta kakkupohjat seoksella.
- Aseta yksi pohjaympyrä kakkupahvin päälle, leikkaa ympärille sopivan kokoinen pala reunakalvosta, kiinnitä teipillä.
- Laita pohjan päälle puolet minttusuklaamoussesta ja rouhituista Pätkis Bites -paloista. Lisää päälle seuraava pohjaympyrä ja puolet vadelmatäytteestä, lisää väliin myös tuoreita vadelmia. Lisää seuraava pohjaympyrä ja loput minttusuklaamoussesta sekä Pätkis Bites -paloista, toista sama vielä vadelmatäytteen ja tuoreiden vadelmien kanssa.
- Nosta kakku hetkeksi pakkaseen/jääkaappiin marenkivoikreemin tekemisen ajaksi.
Marenkivoikreemi:
- Erottele valkuaiset, laita ne vatkauskulhoon ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, lisää vatkauksen aikana joukkoon sokeria 0,5dl.
- Laita kattilaan sokeri (1,75dl) ja vesi, kuumenna seos 115–117 asteiseksi. Lisää sokeriliuos marenkivaahdon joukkoon ja vatkaa seosta, kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
- Lisää joukkoon voi, vatkaa kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
- Ennen kuorrutteen värjäämistä vaaleanpunaiseksi ota kreemiä sivuun pienet määrät kuuteen kulhoon. Ota kolmeen kulhoon kreemiä enemmän, sillä niistä tehdään koristepursotukset kakun päälle.
- Lisää lopun kuorrutteen joukkoon vaaleanpunainen pastaväri.
- Värjää kulhoissa olevat kreemit sateenkaaren värein (eli punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, violetti). Kulhot, joissa kreemiä on enemmän, värjätään punaisella, vihreällä ja keltaisella pastavärillä.
- Laita vaaleanpunainen kreemi pursotuspussiin kakun kuorruttamista varten.
- Laita keltaista, punaista ja vihreää kreemiä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin, nosta jääkaappiin odottamaan.
Sokerikoriste:
- Laita vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos 150-asteiseksi, anna jäähtyä noin 120-asteiseksi.
- Laita foliota esimerkiksi väärin päin käännetyn lasin päälle. Kaada sokeriseos lasin päälle. Anna jähmettyä ennen irrottamista.
Sokerimassakoriste:
- Värjää valkoinen sokerimassa pastaväreillä.
- Muotoile erivärisistä sokerimassoista pienet ohuet pötköt, asettele ne vierekkäin ja kauli varovasti niitä, jotta ne muodostavat tasaisen levyn.
- Leikkaa levystä sydämen muotoisia koristeita.
- Laita sokerimassakoristeet pakastimeen tai jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
- Viimeistele elintarviketussilla. Voit kirjoittaa koristeeseen esimerkiksi tekstin ” Love is Love”.
Kakun kuorruttaminen ja viimeistely:
- Poista reunakalvo varovasti kakun ympäriltä.
- Levitä vaaleanpunainen marenkivoikreemi pursotinpussista pursottamalla. Siisti palettiveitsen avulla.
- Nosta hetkeksi pakkaseen jähmettymään.
- Levitä pienen palettiveitsen avulla kakun alaosaan eri värisiä raitoja järjestyksessä: punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti.
- Pursota värjätystä kuorrutteesta koristeita kakun pinnalle tasaisin välein.
- Lisää kakun keskelle sokerista valmistettu koriste sekä sokerimassasydämet pursotuksien väleihin.