Pohja:
- Kuumenna uuni 180c.
- Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kolme 18cm kokoista irtopohjavuokaa.
- Vatkaa yleiskoneessa öljy, piimä, kananmunat, sokeri, vanilja-uute noin 4 minuutin ajan.
- Yhdistä erillisessä kulhossa kuivat aineet vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
- Siivilöi kuivat aineet märkien aineiden joukkoon.
- Lisää lopuksi unikonsiemenet ja sitruunankuoriraaste.
- Kaada taikina kolmeen vuokaan ja paista kakut uunin keskitasolla 175c 20-25min
Sitruunacurd:
- Kaada kattilaan sitruunanmehu, sokeri, sitruunankuoriraaste ja kananmunankeltuaiset.
- Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5-8min, kunnes seos on paksuuntunut. Mittaa lämpömittarilla, että lämpö on noin 71c.
- Poista kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Siivilöi lopuksi, jotta mahdolliset paakut tasaantuvat
- Siirrä kulhoon, peitä kelmulla ja anna kokonaan jäähtyä
Sokerimassa sateenkaari:
- Jaa sokerimassa kuuteen osaan ja värjää sokerimassa elintarvikeväreillä (punainen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen ja violetti).
- Muotoile eri värisistä sokerimassoista pitkiä nauhoja (noin 5 cm)
- Muotoile sateenkaaren malliseksi lisää tikut sateenkaaren alaosaan ja jätä kuivumaan
Laventeli-tuorejuustokreemi:
- Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto vaahdoksi.
- Lisää vanilja-aromi, sitruunanmehu ja kuivattu laventeli sekä vähitellen sihdattu tomusokeri, vatkaa vielä noin 5 minuuttia, kunnes kreemi on silkkisen tasaista.
- Laita pursotinpussiin
Sveitsiläinen marenkivoikreemi:
- Lisää monitoimikoneen kulhoon kananmunan valkuaiset, sokeri ja sitruunanmehu.
- Lisää metallinen kulho vettä sisältävän kattilan päälle (keitetään vesihauteessa), Anna veden kiehahtaa ja laske lämpötilaa. Sekoita valkuaisia ja sokeria koko ajan, kunnes lämpömittarilla mitattuna lämpötila on noin 60c astetta.
- Ota valkuais-sokeri-seos pois vesihauteesta ja siirrä yleiskoneeseen ja vatkaa sitä yleiskoneella, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi sekä on paksua ja kiiltävää n. 8-10min
- Jatka vatkaamista pienellä teholla ja lisää huoneenlämpöinen voi, minkä lämpötila on n 20-22c astetta. Lisää kuutioitu voi vähiltellen.
- Vaihda lopuksi yleiskoneen vispilä-osa lapa vatkaimeen ja vatkaa, kunnes vaahto on kuohkeaa, noin 7 – 10 minuuttia
- Lisää vielä lopuksi vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi
Laventelisiirappi:
- Lisää vesi, sokeri, ja kuivattu laventeli kattilaan.
- Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 7 minuuttia, lisää lopuksi ruusuvesi
- Jäähdytä.
Kakun täyttö ja kokoaminen:
- Laita ensimmäinen pohja kakkulautasen päälle. Kostuta laventelisiirapilla. Pursota kakun reunoille tuorejuustokreemiä ja keskelle puolet sitruunacurdista, laita toinen pohja päälle ja toista sama. Lisää kolmas pohja ja kostuta laventelisiirapilla.
- Kuorruta kakku marenkivoikreemillä palettiveitsiä apuna käyttäen.
- Lisää 6 eri kulhoon pieni osa marenkivoikreemiä noin 2rkl ja värjää elintarvikevärillä (violetti, sininen, vihreä, keltainen oranssi & punainen)
- Lastalla maalaa kakun pintaa eri marenkivoikreemiväreillä. Upota lastan reuna värilliseen kreemiin ja paina kevyesti kakun reunalle ja vedä. Puhdista lasta värien ja vetojen välillä.
- Laita kakun päälle sokerimassakoriste. Laita pienet puutikut sateenkaaren alaosaan ja aseta se kakun päälle keskelle.
- Pursota valkoisesta marenkivoikreemistä sateenkaaren alaosaan pilviä.